KØB PLUS!

Pytlick: Vi tror på chancen

Danmark tabte til Serbien, men kan stadig nå EM-semifinalen. Det kræver dog sejr over Norge på torsdag, hvor Serbien samtidig ikke må få point mod Frankrig

Åh, nej!

I en hektisk og meget larmende kulisse i mægtige Beograd Arena tabte Danmarks håndboldkvinder EM-kampen mod Serbiens slutrunde-værter 26-29.

Og nu skal der nærmest et mirakel til, hvis landstræner Jan Pytlicks tropper skal kvalificere sig til lørdagens semifinaler.

For end ikke sejr over Norge i sidste hovedrunde-kamp torsdag aften er nok. Der skal også et serbisk nederlag mod Frankrig til, hvis drømmen om kvalifikation til kampene om medaljerne skal gå i opfyldelse.

- Selvfølgelig tror vi på chancen. Men det bliver svært. Siden vi besejrede Norge (i Bergen for to uger siden, red.), er de steppet et niveau op, sagde landstræner Jan Pytlick med velafbalanceret stemmeføring og tilføjede:

- Jeg er enormt skuffet over nederlaget mod Serbien. Men vi var ikke kyniske nok, og angrebsmæssigt stod vi ikke distancen. Susan Thorsgaard på stregen fik vi slet ikke sat i scene.

Anfører Line Jørgensen hang også med hovedet.

- Nederlaget gør ondt. Ni minutter før tid fører vi med et mål. Men til slut bliver vi desværre løbet over ende, sagde Line Jørgensen, der ærgrede sig over, at Danmark fik en elendig start på kampen.

Absolut intet fungerede for de hvid-klædte danskere de første 20 minutter.

Hverken i forsvaret eller angrebet kunne de stille noget op overfor de fysisk stærke og hårdtspillende serbere, der blev bakket godt op af et meget larmende hjemmebane-publikum.

Allerede efter to minutters spil førte Serbien 3-0. Og da de havde bragt sig foran 6-2, valgte Jan Pytlick at benytte den første af sine tre timeouts.

Blandt andet blev målvogter Sandra Toft, der intet havde reddet, her afløst af Cecilie Greve.

Det hjalp en kort overgang.

Danmark fik reduceret til 5-7.

Men endnu engang løb serberne fra danskerne, der allerede valgte at anvende timeout nummer to ved stillingen 5-10 efter et kvarters spil.

Denne hjalp imidlertid heller ikke. For blot fem minutter senere førte Serbien 14-8.

Men pludselig vendte billedet.

Takket være fire danske scoringer i træk - af Kristina Kristiansen, Louise Burgaard, Stine Jørgensen og Mette Gravholt - reducerede man til 12-14. En to-måls-føring der holdt halvlegen ud.

- Vi får en perfekt start på anden halvleg, og får bragt os foran (19-17, red.). Her er jeg sikker på, at vi vil vinde. Men med brutale midler får de os alligevel ned med nakken til slut. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg efter en håndboldkamp har følt mig så øm i kroppen, sagde Louise Burgaard, der er overbevist om, at Frankrig besejrer Serbien.

- Så er det op til os at slå Norge. Og det er muligt. Norge er jo i semifinalen. Så mon ikke de stiller med reserverne, sagde Louise Burgaard.

Det tror norsk TVs ekspertkommentator, Bent Svelle, imidlertid ikke, at hans landsmænd vil gøre.

- Selvfølgelig er danskerne velkomne i semifinalen. Men hvis de tror, at Norge vil forære dem sejren, må de tro om igen. Norge tørster efter revanche. Desuden vil Norge gerne bevare selvtilliden inden semifinalerne. Ved tidligere slutrunder i lignende tilfælde, har det norske landshold altid spillet 100 procent igennem. Det sker igen, sagde Bent Svele.

Torsdag aften ved vi, om han får ret.

  

Afstemning

Læs også: