KØB PLUS!

Pytlick: Vi kan besejre Frankrig

Landstræner Jan Pytlick nægter at lade sig slå ud af nederlaget til Sverige

Jan Pytlicks humør var på nulpunktet i minutterne efter landsholdets et-måls-nederlag i EMs åbningskamp mod Sverige.

Men da landstræneren i går havde indkaldt til dagen derpå-pressemøde, så han igen lyst på tingene.

- Vi har tabt et slag. Men det er langt fra ensbetydende med, at vores rolle ved EM er udspillet. Slet ikke. Vinder vi vores næste to kampe, får vi point med over i mellemrunden. Og så tegner vores muligheder i turneringen sig igen lyse, sagde Jan Pytlick.

Han erkendte dog, at aftenens modstander, viceverdensmestrene fra Frankrig, på papiret er stærkere end Sverige.

- Sammen med Ulrik Kirkely (assisterende træner, red.) har jeg analyseret svensker-kampen. Det er fedt at blive bekræftet i, at noget så godt ud - og andre ting faktisk bedre end jeg troede. Vi spiller godt de første tre kvarter, men kikser i det sidste. Det bliver sindssygt svært. Men Frankrig kan besejres, sagde Jan Pytlick og tilføjede:

- Der er selvfølgelig mange punkter, vi skal forbedre os på, hvis missionen skal lykkes. For eksempel skal kontrafasen optimeres. Blot fire scoringer på 11 forsøg er ikke godt nok. Men rammer alle topniveauet, vinder vi. Meget kommer til at afhænge af spillernes mentale tilstand. For vi kommer under enormt pres. I modsætning til franskmændene er vores fundament stadig meget skrøbeligt. Anderledes kan det ikke være, når man som os arbejder med en ung trup.

Spørger man spillerne, er optimismen intakt.

- Skuffelsen over nederlaget mod Sverige har lagt sig. Nu kigger vi fremad. Frankrig råder over mange gode spillere. Nøglen til sejr ligger i, at vi kan få stoppet deres stærke fløje og bagspilleren Mariama Signate, sagde anfører Line Jørgensen, der før kampen drømmer om at revanchere den svingende præstation, hun leverede mod Sverige.

- Jeg erkender, at min fejlprocent var stor i slutfasen. Men vi var flere, der ikke holdt hovedet koldt. For halvanden måned siden (ved Golden League i Aarhus, red.) besejrede vi Frankrig. Det kan vi gøre igen, sagde hun.

Højrefløjen Louise Lyksborg fokuserede på sin duel med holdkammeraten fra Viborg HK, Cleopatre Darleaux.

- Hun er én af verdens bedste målvogtere. Men hun er ikke særlig høj. Derfor skal man skyde hende over hovedhøjde. Det har jeg tænkt mig at fortælle landsholdskammeraterne, sagde Louise Lyksborg.

Før pressemødet mødte de danske og svenske spillere hinanden ved frokost-buffeten på spillerhotellet. Efter dette talte BTs udsendte med én af de svenske profiler, Sabina Jacobsen, der til daglig spiller i den danske ligaklub Randers HK.

- Vores sejr over Danmark overrasker os. Men jeg synes, der er god grund til stadig at tro på de danske EM-chancer. Holdet er ungt, men meget talentfuldt. Jeg bliver ikke overrasket, hvis de besejrer Frankrig. Og det gør de, hvis de har kræfter til at løbe om kap med de store og tunge franskmænd samtlige 60 spilleminutter, lød Sabina Jacobsens analyse.

Læs også: