KØB PLUS!

Pytlick: Vi er ikke videre - endnu

Landstræner Jan Pytlick fuld af optimisme før lørdag aftens 'knald eller fald'-kamp ved EM mod Makedonien.

Det var en storsmilende og afslappet Jan Pytlick, der mødte dansk presse i dag ved middagstid på EM-spillernes hotel i udkanten af den fattige serbiske provinsby Nis.

Anderledes kunne det naturligvis ikke være.

Et halvt døgn tidligere havde landstrænerens unge og urutinerede EM-trup besejret Frankrigs viceverdensmestre 28-27, og dermed spillet sig tilbage i turneringen.

- Jeg er meget tilfreds med, at spillerne var i stand til at abstrahere fra nederlaget mod Sverige. For eksempel har vores forsvarsspil har aldrig fungeret bedre. Stor cadeau til "Spåne" (assisterende landstræner Ulrik Kirkely, red.). Han har på rekordtid fået gjort det effektivt, sagde Jan Pytlick og tilføjede:

- Men nu skal arbejdet gøres færdig. Vi må endelig ikke hvile på laurbærene. Vi er slet ikke videre - endnu. Først skal kampen mod Makedonien afgøres. Kravet er enkelt: Point på tavlen. Ellers er der risiko for et 'farvel Danmark'. Og sådan skal det jo helst ikke gå.

Jan Pytlick advarede på pressemødet specielt mod makedonernes venstre back, Julija Nikolic, der scorede otte mål for sin russiske klub, Zvesda, mod Viborg HK i Champions League for nylig.

- Hun er bevægelig og har et godt skud. Men jeg tror, at vi kan vinde. Makedonerne har i sine første to EM-kampe ikke imponeret. Mine spillere er ved at være slidte. Men de er alle klar. Jeg har derfor svært ved at se, hvorfor skal det gå galt, sagde Jan Pytlick.

Sikrer Danmark sig den ventede sejr over Makedonien, er holdet klar til EMs mellemrunde, hvor modstanderne tegner til at blive Norge, Serbien og Tjekkiet.

Læs også: