KØB PLUS!

Pytlick: Nu bliver det svært

Jan Pytlick: Jeg er meget skuffet. Vi havde jo regnet med sejr.

Grå i hovedet og med spag stemmeføring.

Sådan mødte kvindelandsholdets træner, Jan Pytlick, pressen efter hans tropper i en skræmmende kedsommelig kulisse i serbiske Nis havde tabt EM-åbningskampen mod Sverige 26-27.

- Jeg er meget skuffet. Vi havde jo regnet med sejr. Det ville have givet os et perfekt udgangspunkt før den videre del af turneringen. Nu er vi i stedet tvunget til at besejre både Frankrig og Makedonien, hvis ikke vi skal udspille vores rolle allerede efter den første uge af turneringen, sagde Jan Pytlick.

Veteranfløjen Ann Grete Nørgaard så med knapt så pessimistiske øjne på de fortsatte danske EM-muligheder.

- Selvfølgelig er det skidt, at vi taber. Men jeg synes, at vi trods alt kan tage nogle gode ting med til næste kamp. Ganske vist er det viceverdensmestre fra Frankrig, vi skal møde (torsdag, red.). Men det er altså kun halvanden måned siden, vi sidst besejrede dem. Jeg ser dem overhovedet ikke som overmennesker. Selvfølgelig kan vi besejre dem. Men det kræver, at vi ikke laver samme fejl som mod Sverige ved at trække i håndbremsen efter pausen, sagde hun og blev bakket op i sit synspunkt af playmaker Kristina Kristiansen.

- Nederlaget er pokkers ærgerligt. Men vi må videre. Dette er slet ikke endestationen for os, sagde hun.

Danmark gik i den rodede affære ellers til pausen med en to-måls-føring på 15-13.

Men forspringet burde have været større.

Undervejs førte »de rød/hvide« både 11-7 og 15-11.

I begge tilfælde voldte svenskernes Jamina Roberts imidlertid det danske forsvar problemer med sit lynhurtige antrit og sine træfsikre afslutninger. Det betød, at Danmark aldrig for alvor fik trukket fra.

Det lignede en komfortabel dansk sejr, da Danmark i anden halvlegs begyndelse bragte sig foran både 18-14 og 21-16.

Men så gik det helt galt for danskerne.

Spillet og spillerne stivnede totalt. Afslutningerne og afleveringer blev udført med nærmest pinagtig akkuratesse - samtidig med at Stine Jørgensen, der med seks fuldtræffere blev Danmarks topscorer, udgik med en lårskade.

- Stine er i gode hænder hos vores massør og fysioterapeut. Jeg er helt sikker på, at 'trælåret' ikke er værre end at hun spiller mod Frankrig, sagde Jan Pytlick, der mente, at Danmark i store perioder af kampen spillede bedre end svenskerne.

- Men desværre laver vi for mange tekniske fejl, ligesom vi bliver for defensive. Svenskerne fortjener ros. Det var smart af dem, at gå højt på os, sagde Jan Pytlick.

Han har tirsdag formiddag tænkt sig at analysere kampen mod Sverige og forberede sig til opgøret mod Frankrig. Eftermiddagen er til gengæld helliget pressemøde og træning.

Læs også: