KØB PLUS!

Pytlick: Jeg er fand'me træt af det

Landstræneren meldte sig syg, da VM-kampen, han troede Danmark skulle spille på lørdag, pludselig forsvandt.

En sejr over Norge rakte ikke til en semifinale. Men så var det da glædeligt for de danske håndboldkvinder og Jan Pytlick, at lørdagens kamp om 5. pladsen gjaldt en direkte billet til VM om et år.

Det glædede den danske lejr sig over. Og talte om på pressemødet efter Norge-kampen. Lige indtil en EHF-repræsentant gjorde Jan Pytlick opmærksom på, at der IKKE var nogen VM-plads at spille om, som hele den danske lejr ellers troede.

Reglerne er nemlig blevet lavet om i sommer, således at kun to pladser ved EM gav adgang til VM. Og dem har Ungarn og Montenegro sat sig på, emns de to øvrige semifinalister, Norge og Serbien, er med som forsvarende mester og vært.

At kampen om femtepladsen ikke gælder noget, var angiveligt meddelt de deltagende hold på et teknisk møde inden EM, ligesom det stod på side 1 i det officielle program til EM. Alligevel havde ingen i den danske lejr blandt spillere og ledere opdaget dette.

- Jeg er ikke eksploderet af raseri – men jeg er fand’me træt af, at vi ikke har haft styr på, hvordan reglerne var. Vi må kigge indad og erkende, vi har lavet en kæmpe fejl, siger Jan Pytlick til ekstrabladet.dk.

Landstræneren skulle have været i TV2s studie efter kampen, men meldte sig syg oven på den nedtrykkende besked om, at lørdagens kamp mod Rusland er helt uden betydning. Det skal dog siges, at landstræneren har følt sig sløj de seneste dage med feber.

Sygdom eller ej. Pytlick er dog ikke tilfreds med, at han har fået lov til at gå uvidende rundt om turneringens sammenhæng så længe.

- Jeg har et par spørgsmål til vore håndbold-politikere, der jo må have været med til at vedtage denne regelændring, og jeg må også blankt erkende, at det er lidt pinligt, at jeg har gået rundt og snakket om den femteplads som noget vigtigt – når det nu viser sig, den intet gælder. Vi må kigge indad. Der er noget research her, som ikke er foretaget ordentligt, siger Jan Pytlick til ekstrabladet.dk.

  

Afstemning

Læs også: