KØB PLUS!

Pytlick: Forvent ingen medaljer

Landsholdet ved EM er ungt, og derfor skal danskerne ikke sætte næserne op efter medaljer, siger landstræner Jan Pytlick.

De spillede bronzekamp ved seneste EM for to år siden. Men skal man tro landstræner Jan Pytlick, vender det danske kvindelandshold hjem fra håndboldhistoriens 10. EM-slutrunde, der indledes på tirsdag i Serbien, med et knapt så godt resultat.

- Vi stiller med et ungt og urutineret hold. De skal have tid til at udvikle sig. Kan vi spille os videre fra den indledende pulje til mellemrunden, bør alle være tilfredse, sagde Jan Pytlick på tirsdagens pressemøde i Odense, hvor han præsenterede navnene på de spillere, der skal repræsentere Danmark.

Det var på forhånd meldt ud, at truppen skulle bestå af 16 spillere. Men den blev på 17, da målvogter Rikke Poulsen blev tildelt en reservetjans.

- Jeg synes, det er et spændende hold, vi stiller med i Serbien. Spillerne har imponeret mig. Sikke en vildskab, de lægger for dagen, sagde Jan Pytlick og tilføjede:

- Jeg synes, det flot, at vi indenfor den seneste måned har besejret Norges regerende olympiske mestre to gange. Det er resultater, der har vakt opsigt. Specielt pressen har rost os. Det er vi naturligvis glade for. Men for mig at se er der ingen grund til at slå mere brød op end man kan bage. Vi er helt sikkert gode. Men om vi har tilstrækkelig styrke til at kunne holde fysisk og psykisk de to uger, som en slutrunde varer, er jeg i tvivl om.

Jan Pytlicks EM-trup tæller ikke færre end fem slutrunde-debutanter. Én af disse, Mette Gravholt, lægger ikke skjul på, at hendes forventninger er større end landstrænerens.

- Jeg forstår godt, at han ikke garanterer medalje. Det er der ingen, der kan. Men når turneringen går i gang, vil vi naturligvis kæmpe for at nå så langt som muligt, sagde Mette Gravholt og blev bakket op i sit synspunkt af rutinerede Ann Grete Nørgaard.

- Det var tungt at komme hjem fra OL. For det første var resultaterne i London ikke særligt gode, og for det andet følte vi spillere os udskældte. Men nu blæser der andre og mildere vinde mod os. Jeg er glad for, at Pytlick stadig kan bruge mig, og har tænkt mig at leve op til hans tillid. Drømmen er, at vi i Serbien spiller så godt håndbold, at vi stadig er med, når medaljerne uddeles, sagde Ann Grete Nørgaard.