KØB PLUS!

Pytlick: Flot piger

Landstræner Jan Pytlick var ellevild efter Danmarks to-måls-sejr ved håndbold-EM over Norges regerende olympiske mestre

HÅNDBOLD, EM, kvinder:

Danmark-Norge 35-33 (15-17)

Danmarks håndboldkvinder fik en fornem afslutning på deltagelsen i EMs hovedrunde.

For øjnene af ganske få og meget lidt entusiastiske tilskuere i Beograd Arena i Serbien besejrede landstræner Jan Pytlicks tropper Norges regerende olympiske mestre 35-33, og er dermed klar til på lørdag at spille om femtepladsen.

- Jeg er dybt imponeret over spillerne. De leverer en fantastisk præstation. Det var som at få en spand kold vand i hovedet, da Serbien kampen før vores mod besejrede Frankrig. Men det lod vi os ikke påvirke af, sagde Jan Pytlick, der nu vil have EM afsluttet på bedste vis.

- Jeg glæder mig sindsygt meget over, at vi får én kamp mere ved EM. I den læreproces, holdet befinder sig i, er den vigtig. Uanset om vi bliver nummer fem eller seks, synes jeg, at vores indsats hernede i Serbien har været mere end godkendt, sagde Jan Pytlick.

I kampen om VM-pladsen skal Danmark møde Rusland.

Og dem er de danske spillere overbevist om, at de kan slå.

- Vi slog dem stort ved Golden League-turneringen i Aarhus (i oktober, red.). Det kan vi gøre igen. Faktisk plejer vi at have et godt tag på dem, sagde venstrefløjen Ann Grete Nørgaard, og blev bakket op i sit synspunkt af Louise Burgaard.

- Jeg vil ikke garantere, at vi besejrer Rusland. Men jeg tror, vi har en god chance. Jeg husker vores kamp mod dem i Aarhus udmærket. De stillede med et ungt hold, som vi løb over ende, sagde Louise Burgaard, der blev dansk topscorer mod Norge med otte fuldtræffere på 11 forsøg.

- Efter et par mindre gode præstationer, synes jeg, at jeg fik oprejsning mod Norge. Jeg er stolt over, at vi kan besejre dem. Men nederlaget forleden mod Serbien gjorde ondt. Ligesom holdkammeraterne ville jeg pokkers gerne have spillet med om EM-medaljerne. Skuffelsen jeg dog lagt bag mig. Nu ser jeg udelukkende fremad, sagde Louise Burgaard.

Umiddelbart efter kampen troede danskerne, at kvalifikationen til kampen om femtepladsen ville gælde en billet til næste års VM-slutrunde.

Men de måtte tro om igen.

- Det er naturligvis ærgerligt. Men uanset om oplysninger er korrekt, glæder jeg mig over sejren over Norge. Vi har nu besejret dem tre gange i træt. Det er præstationer, der giver enorm selvtillid, sagde Lotte Grigel.

Sejren over Norge var ikke det eneste, man i landsholdslejren i aftes kunne glæde sig over.

31. december udløber holdets hovedsponsoraftale med GF Forsikning. Men nu er afløseren pr. 1. januar 2013 fundet.

Ifølge sporten.dks oplysninger drejer det sig om KVIK Køkkener, der under EM har været holdets buksesponsor.

- Vent og se, siger DHF-direktør Henrik M. Jacobsen.

Han bekræfter dog, at DHF 20. december afvikler pressemøde i KVIK Køkkeners lokaler i Vildbjerg, og at en hovedsponsor er på plads.

- Det er en rigtig god aftale, vi kan præsentere. Men om den er lige så god som den vi havde med GF Forsikring, ønsker jeg ikke at udtale mig om, siger han.

DHF har via denne indkasseret ni mio. kroner hvert år siden 2007.