De svenske håndboldherrer er færdige ved VM-slutrunden i Qatar efter et 20-24-nederlag til Polen i 1/8-finalen.

Fraværet af den helt store angrebsprofil Kim Andersson fra KIF Kolding København blev for dyrt svenskerne, der havde store porblemer med at nedbryde en hårdt tacklende polsk defensiv og få bolden forbi Sławomir Szmal i det polske mål.

Polakkerne, der led et klart nederlag til Danmark i gruppespillet, var bagud med 10-11 ved pausen. Men efter en tæt anden halvleg trak østeuropæerne - anført af en godt skydende Michal Jurecki - fra Sverige i de sidste 10 minutter, og de er nu klar til at møde Kroatien i VM's kvartfinale.

Svenskerne var hårdt ramte efter kampen - og stemningen blev ikke bedre af, at Kim Andersson efterfølgende antydede, at han havde optrådt for Sverige for sidste gang.

»Som det føles lige nu, så har jeg spillet min sidste landskamp,« fortalte den skadesplagede venstrehåndsstjerne til svenske Aftonbladet.

Tyskland er også klar til kvartfinalen efter en overbevisende 23-16-sejr over Egypten. Tyskerne kan ikke mindst takke målmand Carsten Lichtlein for den sikre sejr. Han stod en fremragende kamp og var et sandt mareridt for de egyptiske straffekastskytter.

Dermed er tyske hold, der ikke engang var kvalificeret til slutrunden,nu klar til at møde værtsnationen, Qatar, på onsdag.

De franske europamestre viste skræmmende styrke ved at udradere Argentina - holdet, der fik uafgjort mod Danmark i gruppespillet - med hele 33-20. Vinder Danmark sin kvartfinale over Spanien på onsdag, er det højst sandsynligt franskmændene, der venter i semifinalen fredag. Frankrig møder nemlig Slovenien i kvartfinalen, og det vil være en sand håndboldsensation, hvis ikke 'Les Bleus' vinder den kamp.