Føringen skiftede nogle gange, da Viborg hentede en vigtig sejr på udebane mod Nykøbing Falster.

Nykøbing: Det var en kamp om at holde sig til i subtoppen af Primo Tours Ligaen i kvindehåndbold, da Viborg HK onsdag aften gæstede Nykøbing Falster.

FCM Håndbold og Team Esbjerg er stukket af i toppen, men lige efter ligger holdene tæt, og Viborg holder sig bedst til efter en udesejr på 30-25 over Nykøbing Falster i en meget svingende og ujævn kamp.

Efter en jævnbyrdig indledning var det udeholdet fra Viborg, som først fik bedst flow i angrebsspillet.

Fra 5-5 tog jyderne styringen og bragte sig i front med tre mål, inden hjemmeholdet fandt løsningerne i både forsvar og angreb.

De gulblusede fra Nykøbing Falster fik lukket hullet på måltavlen, og ved pausen var man kun nede med et enkelt mål - 11-12.

Det momentum, hjemmeholdet fik opbygget i slutningen af første halvleg, tog man med ind til de sidste 30 minutter, og kampbilledet blev hurtigt vendt.

Med tre mål på stribe gik man i front med 14-12, og afstanden var den samme, da holdene gik ind i det sidste kvarter af kampen.

Trætheden så ud til at ramme hjemmeholdet, for pludselig gik man helt i stå i begge ender af banen.

Fra at være foran 21-19 faldt Nykøbing-kvinderne helt sammen, og med syv scoringer på stribe afgjorde gæsterne kampen.

Med sejren ryger Viborg op på 14 point for 12 kampe og overhaler dermed Nykøbing Falster, der står på 13 point.

I onsdagens anden kamp i ligaen blev det til det 12. nederlag ud af 12 mulige for Sønderjyske. På hjemmebane tabte holdet 27-30 til SK Aarhus.