KØB PLUS!

Opbakning til Flensburgs landsholdsforbud

Tidligere Flensburg-manager, landstræner og klubtræner for Michael V. Knudsen er ikke forarget over, at den tyske klub afskærer stregspilleren muligheden for at deltage ved VM

Flensburg-Handewitt har forlangt, at Michael V. Knudsen - hvis denne ville forlænge sin kontrakt med klubben til sommeren 2014 - skulle melde afbud til VM 2013 til januar i Spanien. Og det har Michael V. Knudsen så gjort.

Noget af en rystelse for mange, der ikke havde set den udvikling komme, og et særsyn i Danmark, at en klub på den måde dikterer, at man skal vælge landsholdet fra.

Men Anders Dahl Nielsen, der var team manager i Flensburg-Handewitt fra 2007-2009 og før det dansk landstræner, bakker op om tyskernes tilgang til tingene:

- Det kan jeg godt forstå. Knudsen er en af klubbens højst lønnede, og han er en af de største profiler, og det er så vigtigt for dem, at han er til rådighed og får den restitution, han har brug for. Flensburg har altså ikke to spillere af Knudsens klasse på stregen, siger Anders Dahl Nielsen og minder om, at Knudsen har en skadeshistorik, der bakker op om klubbens argumentation for at holde ham hjemme fra VM.

Og han mener heller ikke, at man skal have ondt af Knudsen, der er blevet tvunget til at melde fra til det landshold, han ellers sætter så højt:

- Nu kan man jo ikke få noget indføjet i en kontrakt, som spilleren ikke selv billiger. Det er jo de vilkår, han har lavet kontrakten under.

- Knudsen er meget trofast over for landsholdet, men det er også tilladt, at han tænker mere med baglommen end med hjertet, siger Anders Dahl Nielsen med henvisning til, at 34-årige Michael V. Knudsen ikke har mange år tilbage af sin karriere til at få mest muligt økonomisk med sig til livet efter håndbolden.

- De penge, de tjener som håndboldspillere, får de altså svært ved at tjene i et civilt liv efter håndbolden. Vi vil også se fremadrettet, at spillere vælger landshold fra, fordi det forlænger karrieren med nogle ekstra år på klubplan, siger Anders Dahl og bringer Kasper Hvidt, Joachim Boldsen og Lars Jørgensen op som eksempler.

Læs også: