Rusland tabte skuffende til Rumænien og er under pres inden den afsluttende gruppekamp ved EM.

Helsingborg. Ruslands håndboldkvinder er under pres ved EM i håndbold, efter at OL-guldvinderne onsdag aften tabte med 17-22 til Rumænien.

Med storfavoritten Norge som sidste modstander i gruppen risikerer russerne nu at komme videre til mellemrunden helt uden point, og det vil gøre det uhyre svært at kvalificere sig til medaljekampene.

Nederlaget var en naturlig udvikling på en kamp, hvor Rusland ikke var foran én eneste gang, og hvor holdet tog sig for store scoringspauser undervejs.

Kampmønsteret udkrystalliserede sig fra start, hvor russerne kun formåede at score to gange i det første kvarter. Ved pausen stod der 11-9 til rumænerne, der kunne takke målvogter Denisa Dedu for en stribe flotte redninger.

Rusland kom bedre med i begyndelsen af anden halvleg, og otte minutter før tid var stillingen 17-17, men så gik russerne i stå igen.

Yevgeni Trefilovs kvinder scorede slet ikke i resten af kampen, og så kunne rumænerne trække fra og tage en klar sejr.

Rusland og Rumænien har begge point efter to kampe, men Rumæniens næste opgave, Kroatien, ser noget mere overkommelig ud end russernes kamp mod Norge.

Nordmændene vandt planmæssigt og komfortabelt med 34-16 over Kroatien i onsdagens sene kamp. Norge er dermed oppe på fire point, mens Kroatien er uden point efter to kampe.