KØB PLUS!

Olafur spøger i VM-kulissen

Det danske herrelandshold støder måske alligevel ind i den islandske legende ved VM i Spanien

Den 39-årige islandske verdensstjerne Olafur Stefansson valgte at stoppe på det islandske håndboldlandshold efter OL i London. Eller gjorde han?

For den tidligere AG København-spiller er blandt de 28 spillere, som den islandske landstræner Aron Kristjansson kan trække på i forbindelse med VM-slutrunden i Spanien i næste måned.

At Olafur Stefansson står på 28 mands-listen betyder ikke nødvendigvis, at den 39-årige spiller kommer til at optræde ved VM. Island og de øvrige nationer kan kun tage 16 af de 28 spillere med til slutrunden. Men mon ikke den islandske landstræner, der i øvrigt har en fortid i Skjern, vil prøve at få den begavede højre back og playmaker med til Sevilla, hvor Island er i indledende gruppe med blandt andre Danmark.

Olafur Stefansson, der holder formen ved lige i Qatar, hvor han spiller for Lakhwiya Sports Club, er i øvrigt ikke den eneste comeback-overraskelse i de 24 VM-trupper. Også den kroatiske stregspiller Igor Vori optræder på listen over spillere, der kan være med i Spanien.

Igor Vori har ellers udtalt, at hans krop ikke kan holde til de mange kampe for HSV Hamburg i den tyske bundesliga og Champions League samt på landsholdet, og at han derfor ikke var med ved VM. Men nu er han alligevel officielt i spil til den endelige kroatiske VM-trup.

Der er også mulighed for en særdeles interessant debut ved VM-slutrunden. Værtsnationen har nemlig indlemmet den 20-årige højre back fra Aragon, Alex Dujshebaev, i den spanske 28-mandstrup.

Alex Dujshebaev er søn af den legendariske playmaker, Talant Dujshebaev, der oprindeligt er født i Kirgisistan i Sovjetunionen, som han spillede for, indtil sammenbruddet i østblokken, hvorefter han bosatte sig i Spanien og blev spansk statsborger.

Talant Dujshebaev, der blev kåret til verdens bedste spiller i 1994 og 1996, er i dag træner for den spanske topklub, Atletico Madrid, hvor danske Nikolaj Markussen spiller.