KØB PLUS!

Ohlander reddede Koldings semifinale

Den svenske keeper var forrygende, da Kolding havde mest brug for det på vej til semifinalen.

Bjerringbro-Silkeborg (BSV) havde intet at spille for. Kolding havde alt. Men den motivationsmæssige forskel var ikke at se på de to hold, da de stødte sammen i den afgørende duel i mændenes slutspil, hvor den sidste semifinaleplads skulle placeres.

Det var allerede på forhånd afgjort, at BSV var klar til semifinalen, hvor de møder Team Tvis Holstebro. Også AG København var på forhånd klar til medaljekampene, men hvem de skulle møde, lå i hænderne på KIF Kolding.

Danmarks mest vindende klub med 28 finaler gennem de seneste 25 år skulle 'bare' vinde hjemmekampen i Tre For Arena i Kolding mod BSV. Så ville selv den største sejr til Aalborg Håndbold mod Viborg ikke kunne gøre nogen forskel.

Det blev dog en alt andet end 'bare' kamp for KIFerne, der blev mødt af et ærekært BSV-mandskab, der bestemt ikke havde til hensigt at komme over til semifinalerne med et frisk nederlag i bagagen.

Holdet havde Niklas Landin på mål, selv om landsholdskeeperen fik rødt kort i seneste slutspilskamp mod Aalborg. Landin slap dog for karantæne, og det skal BSV være glade for. Landin leverede nemlig storspil i en hektisk første halvleg, som BSV vandt 14-13.

Kolding valgte fra start en offensiv forsvars formation med to mand fremme for at få lukket af for skud fra Rasmus Lauge og Mads Ø. Nielsen. Det lignede et kikset valg, da netop de to scorede BSVs første fire mål.

Men træner Peter Bredsdorff-Larsen holdt fast, og langsomt fik 4:2-forsvaret fat. Det samme gjorde Kolding-keeper Fredrik Ohlander, der i høj grad var med til at holde Kolding inde i kampen, da BSV var ved at få et overtag.

Og i anden halvleg var svenskeren i Kolding-målet helt ustyrlig. Især da han klarede to straffekast i træk, var taget ved at flyve af Kolding-Hallen på grund af brølet fra hovedparten af de 2675 tilskuere til den afgørende kamp.

De redninger fra Ohlander - og mange flere før og siden - var stærkt medvirkende til, at Kolding kunne slå det afgørende hul. Der sikrede holdet sejren på 30-24 og dermed den sidste af de fire semifinalepladser i årets kamp om guld og Europa Cup-pladser hos mændene.

Europa Cup-deltagelsen er sikret for de fire semifinalister, men selv om Kolding nu skal op mod de altvindende AG København i den første af to semifinaler på lørdag i Kolding, er de sejrsvante jyder næppe tilfredse med at nå blandt de sidste fire. Nu kan selv AGK bare komme an.

I øvrigt stod Niklas Landin ikke i anden halvleg, men overlod målet til Jannik Green. Forskellen på BSV med og uden Landin var slående, selv om Green absolut er en talentfuld keeper.

Semifinalerne ser i øvrigt således ud:

Semifinale 1:
12. maj: Kolding-AGK
13. maj: Team Tvis-BSV

Semifinale 2:
19. maj: AGK-Kolding
19.maj: BSV-Team Tvis

Vinderne sammenlagt mødes i DM-finalerne, der som semifinalerne spilles efter Europa Cup-systemet.

 

Læs også: