KØB PLUS!

Ofrer Viborg-træner efter CL-fiasko

Viborg HKs kvinder skal have ny cheftræner efter skuffende resultater i Champions League.

Viborg HK tager nu konsekvensen af klubbens dårlige præstation i europæisk håndbold, hvor klubben fik seks nederlag i seks Champions League-kampe, og vælger at skifte træner for klubbens liga-kvinder.

Dermed er Martin Albertsen med øjeblikkelig virkning færdig som træner for Viborg HK. Han fortsætter dog med andre opgaver i Viborg HK.

- Vi VIL være en klub, som er at finde i toppen af europæisk damehåndbold. Det forventer både vi selv, vore sponsorer og vore fans. Vi må imidlertid konstatere, at mens vi har et spil, som holder os på toppen af den danske liga, mangler der noget, som kan bringe os længere i europæisk sammenhæng. Det er vores vurdering, at der skal ny inspiration og nye tanker til, og den proces vil vi gerne indlede med det samme, hvor vi har et naturligt brud i sæsonen, siger sportschef Susanne Munk Wilbek.

Albertsen bliver dog ikke arbejdsløs, selv om det er slut med at have ansvaret for ligakvinderne.

- Vi har aftalt med Martin Albertsen, at han overgår til andre opgaver i forhold til klubbens internationale netværk. Jeg vil samtidig gerne slå fast, at vi har været glade for den utrolig store og entusiastiske arbejdsindsats, Martin Albertsen har ydet for Viborg HK i sine halvandet år som cheftræner, siger Susanne Munk Wilbek.

Det, Viborg HK kalder en omrokering, sker efter en grundig evaluering af de seneste to sæsoners deltagelse i Champions League, hvor det ikke er lykkedes at indfri de opstillede målsætninger. Det skal den ny træner lave om på.

- Den nye træner får ansvaret for det arbejde, der skal fastholde os på toppen af den danske liga og sikre den europæiske deltagelse i næste sæson. Allerede nu ønsker vi imidlertid også at indlede processen med at tilføre de momenter i vores spil, som vi skal bruge fremadrettet i international sammenhæng, siger Susanne Munk Wilbek.

Viborg HK vil præsentere en ny cheftræner inden for nogle uger. Og indtil det sker, vil assistenttræner Mads Møller varetage træningen for de få spillere, der ikke er til EM i Serbien.

Læs også: