*


KØB PLUS!

Ny stor skalp til Pytlicks babyhold

De meget unge danske håndboldkvinder fortsætter med at overraske alt og alle

Efter De Olympiske Lege i London, hvor de danske håndboldkvinder skuffende blev sendt hjem allerede efter indledende runde, valgte landstræner Jan Pytlick at rense grundigt ud på holdet.

Mange rutinerede sagde stop af egen kraft. Men Pytlick valgte også en del af de rutinerede kræfter, der ville fortsætte, fra til første test, Golden League-stævnet i Århus.

Her fik et meget ungt dansk landshold chancen for at vise, hvad de duede til, og det gjorde de på flot vis med tre sejre i tre kampe over Norge, Rusland og Frankrig.

I denne weekends Møbelringen Cup i Norge, der er anden del af Golden League-serien, fik de samme unge spillere chancen igen. Nu skulle de vise, om de kunne holde det høje niveau på udebane, og efter at modstanderne havde lagt taktik mod dem efter grundig video-analyse.

Udfordringen var maksimal fredag aften. De norske OL-guldvindere på hjemmebane i forstærket udgave. Værsgo at skylle.

Men Pytlicks babyhold ser ud til at vokse med opgaven. Og selv et stærkt norsk hold i hjemlige omgivelser kunne ikke stille noget op mod de danske piger.

Danmark vandt kampen 31-27 (17-14) efter et opgør, hvor det danske hold tog teten fra start og førte med to-tre mål det meste ad vejen, selv om Norge en enkelt gang kom op og fik udlignet.

En imponerende skalp i tredjesidste testkamp før det går løs ved EM i Serbien i december. Forinden skal de succesrige danske hold dog lige møde Sverige og Frankrig lørdag og søndag i Møbelringen Cup, inden Jan Pylick udtager sin endelige EM-trup på 16 mand efter turneringen i Norge.

Læs også: