KØB PLUS!

Ny kvinde-storklub i København

Der er en ny københavnsk dameklub på vej, som har tænkt sig at erobre håndboldherredømmet fra Viborg, Randers og FC Midtjylland.

Sporten.dk erfarer, at økonomien for den nye klub er ved at være på plads, og cheftræneren er fundet i form af Martin Albertsen. Den tidligere Viborg-træner er i kontakt med en række københavnske investorer og sponsorer, som ønsker at etablere en topklub på damesiden i hovedstaden - et fælles flagskib for de københavnske divisionsklubber.

Klubben overtager FIFs ligalicens, og FIF-træner Morten Østergaard er tiltænkt en plads i den sportslige ledelse, ligesom flere af klubbens spillere er i kikkerten til en plads på i den nye storklub, der endnu ikke har navnet på plads.

Planen er, at holdet primært skal bygges op omkring danske landsholdsspillere, og der er ifølge sporten.dks oplysninger allerede kig på flere store profiler, som angiveligt skulle være interesseret i at spille i klubben. Det drejer sig om blandt andre Camilla Dalby, Pernille Larsen, Mette Gravholt og Mie Augustesen, der alle har kontraktudløb efter denne sæson.

Man vil ikke se klubben gå ud og købe stort ind i AG København-stil, da økonomisk ansvarlighed er i højsædet. Derfor er netop ovenstående spillere også særdeles interessante, da de ikke skal købes fri, ligesom der er et kig på den store talentmasse i Københavnsområdet. Planen er som minimum at have et hold, der i første sæson kan tage kampen op mod de øvrige topklubber, men der er tålmodighed til at vente på guldmedaljerne.

Martin Albertsen vil hverken be- eller afkræfte det opsigtsvækkende projekt, da BT fanger ham:

- Ingen kommentarer, lyder det fra Albertsen.

Morten Østergaard vil heller ikke kommentere på detaljer om en ny klub, men konstaterer blot, at amatørklubben FIF gerne vil have større økonomiske muskler.

- I FIF knokler vi altid på at optimere vores setup, og det er ikke nogen hemmelighed, at vi gerne vil tilbage til at spille kontrakthåndbold. Men vi vil være en ansvarlig klub, så det skal i nogle ramme, vi kan stå på mål for. Mere ønsker jeg ikke at sige, lyder det fra Morten Østergaard.

Det er ifølge sporten.dks kilder dog ikke tanken, at den nye klub skal køre videre som en opgradering af FIF. Det bliver et nyt selskab, hvor samtlige københavnske divisionsklubber får tilbud om at indgå i et samarbejde. Der arbejdes lige nu på at finde en hjemmebane til klubben, og her er Valby Hallen umiddelbart i kikkerten.

Sporten.dk erfarer, at projektet bliver offentliggjort indenfor 14 dage.