Nu kommer den smukkeste EM-finale

Det er et par ordentlige banditter, der står klar i EM-finalen i herrehåndbold søndag aften.

Man skal være sur og bitter kroatisk håndboldtræner, hvis ikke man vil anerkende, at Danmark og Frankrig har været EM-turneringens skarpeste kollektiver, og at det således bliver en ren drømmefinale for håndboldfolket.

Hvis Spanien kunne være en dansk ønskemodstander i en fodboldfinale bare sådan for at sikre revanche for historiske skuffelser, ja, så må Frankrig være håndboldlandsholdets ønskemodstander efter nederlaget i VM-finalen i 2011 og semifinale-nederlag under VM i 2009.

Frankrig er håndboldlandsholdet, som i danskernes tankesæt har ramt toppen af sporten i de bedste sæsoner.

- Jeg tror, det betyder en del for de af os, som har været med længe. Frankrig er det hold, vi har villet efterligne. Det er det hold, vi har kigget på for at se, hvad der skulle til. Nu kan vi tippe magtbalancen i en finale, og det er noget at glæde sig over, sagde stregspilleren Michael V. Knudsen på pressemødet lørdag.

Frankrigs evne til at ramme topniveau i finalerne er berømt. Holdet har været i otte finaler siden 1995 og vundet dem alle. Syv af syv siden 2001. Og seks af seks siden 2006.

- Alle finalerne? Det vidste jeg ikke. Wauw, det er vildt, sagde Kasper Søndergaard, inden han vist mindede sig selv om, at man ikke bør blive alt for begejstret for en modstander.

- Nå, jeg er ligeglad. Det er vores tur. Hvis vi vinder finalen, har vi slået Spanien, Kroatien og Frankrig på vej til guld, og så er der bare ingen, der kan beklage sig. Så er det virkelig fortjent, hvad vi har lavet. I det lys er det en smuk finale. Men hvis jeg skal være ærlig, ville jeg da hellere have mødt Hviderusland, grinede han.

- Frankrig har nok den bredeste trup ved hele EM, supplerede Ulrik Wilbek.

- Med fantastiske spillere. Og en fantastisk fysik. Jeg håber bare, de er mere trætte end os, sagde han.

Finalen bliver også et smukt opgør på trænerbænken. Den iltre Wilbek mod den mere kølige Claude Onesta, der overtog Frankrigs herrer i 2001 og i dag står som den største træner i international herrehåndbold.

- Flink fyr. Fair type. Vi kender nu ikke hinanden ret godt. De ting hænger også sammen med sprogbarriererne, sagde Wilbek lørdag om Onesta.

Landstræneren gav heller ikke megen energi til historien om, at han altså har sin sidste kamp som håndboldtræner søndag aften.

- Det bliver som enhver anden finale for mig. Men når det er slut, tænker jeg mig nok lidt om, sagde landstræneren.

 

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08