KØB PLUS!

Nu har Danmark også et forsvar

Mens regeringen konstant skærer ned på det danske forsvar, bliver det opprioriteret hos de danske håndboldherrer.

KOMMENTAR

Nu har den vigtige del af det danske håndboldlandshold i fem kampe væltet rundt som en usikker bastion, og sådan var det egentlig også i begyndelsen af opgøret mod Tunesien.

Men så trak landstræner Ulrik Wilbek sin trumf.

Tilkaldte Kasper Nielsen kom kun til at sidde og krumme tæer i syv minutter. Så blev han sendt på banen, og veteranens tilstedeværelse gav et ryk gennem alle de danske spillere.

Pludselig var der masser af bevægelse i det danske forsvar. Kasper Nielsen er med sine 37 år godt nok den ældste spiller, men også blandt de mest fodrappe. Han førte an i taklingerne, der pludselig blev sat ind helt ude ved tre-meter linjen. Også Rene Toft Hansen vovede sig pludselig langt frem. Det var som om, han havde fået selvtilliden i defensiven tilbage, efter hans "gamle" makker var vendt tilbage.

Da Henrik Møllgaard i stedet kom til at dække på backen, mistede det danske kontraspil intet i farlighed. Vi havde stadig Møllgaard til at føre bolden frem sammen med Mikkel Hansen og ikke blot som assistenter, men også farlige afsluttere.

Taktisk godt set af Wilbek, der begik endnu en genialitet ved hurtigt at erstatte en sløset Rasmus Lauge med Bo Spellerberg, der med sine 48 minutters samlet spilletid før denne kamp ikke ligefrem havde solet sig i spilletid.

Men Spellerberg trådte i karakter, da der var brug for ham og boltrede sig med sit fine overblik overfor det tunesiske hold, der jo elsker at dække særdeles offensivt.

Danskerne havde fået besked på at løbe og løbe, og det gjorde de så – meget hurtigere end de afrikanske modstandere, der ikke syntes, at det er lige så sjovt at løbe tilbage, som hvis, der skal angribes. Tuneserne kom hele tiden til at halte efter mod et dansk hold, der endnu en gang viste, at man bestemt er blevet noget nær verdensmestre i kontrascoringer i denne turnering. Forhåbentlig kan de også blive det i selve spillet.

I hvert fald var det første gang, at det danske hold hang sammen i begge ender af banen.

Wilbek blev vel også klar over, at Kasper Nielsen skal blive, når Nøddesbo bliver klar. Mon ikke Henrik Toft Hansen i sidste ende trækker sorteper.

Men først skal Ungarn eller Polen altså besejres i kvartfinalen.

Din kommentar

Kommentarer

Afløser

Skrevet af Anonym, Mandag den 21. januar 2013, 08:41

Ja det kunne jo også være en Rasmus Lauge som igen ikke har slået til, det må tage hjem, han var skadet før slutrunden, og burde nok have blevet hjemme.