Norge kæmpede sig til en 23-21-sejr over Rumænien i de to holds første kamp ved EM.

Helsingborg. Norges guldfavoritter er kommet planmæssigt fra start ved håndbold-EM for kvinder i Sverige.

I storkampen mellem guld- og bronzevinderne fra sidste års VM vandt nordmændene mandag aften med 23-21 over Rumænien i Helsingborg.

Dermed topper Norge sammen med Rusland gruppe D efter første spillerunde. Russerne besejrede tidligere på dagen Kroatien med 32-26.

Selv om nordmændene lige skulle bruge et kvarters tid på at få gang i spillet, var de aldrig for alvor i problemer.

Ved pausen førte Norge 13-11, ikke mindst fordi en veloplagt Nora Mørk imponerede med seks scoringer i kampens første halvdel.

Mørk stod væsentlig svagere i billedet i anden halvleg, hvor hun slet ikke havde samme smæk i venstrearmen.

Hos rumænerne blev storspilleren Cristina Neagu som så ofte før topscorer, men hun måtte bruge 12 forsøg til sine seks scoringer og leverede en blandet præstation.

Midtvejs i anden halvleg førte Norge flere gange med fem mål, men rumænerne fik reduceret og skabte en intens afslutning.

Norges modstander i næste spillerunde onsdag aften bliver Kroatien. Forinden spiller Rumænien mod Rusland.