Norske bøllebank til Ungarn

De norske kvinder var aldeles suveræne i EM-semifinalen mod ungarerne

Et velspillende norsk kvindelandshold er klar til at forsvare titlen som europamester ved EM i Serbien efter en knusende klar sejr i semifinalen over Ungarn på 30-19 (16-11).

Efter Norges nederlag til Danmark i sidste kamp i hovedrunden, et opgør der intet betød for nordmændene, var jenterne tilbage på toppen og i absolut stærkeste opstilling mod Ungarn i Kombank Arena i Beograd.

Det betød blandt andet, at Katrine Lunde Haraldsen stod på mål fra start, og hende fik ungarerne store problemer med.

Ungarn fulgte med til 10-9 efter 20 minutters spil, men derfra blev mandskabet i dén grad løbet over ende af en særdeles velfungerende norsk håndboldmaskine, der ser ud til at være på vej mod endnu en guldmedalje, uanset om de i finalen skal op imod de serbiske værter eller Montenegro, der spiller den anden semifinale senere lørdag.

Blandt de norske profiler ud over Katrine Lunde Haraldsen var endnu en gang den stærke stregspiller, Heidi Løke, ligesom en af holdets nye stjerner, Anja Edin, også markerede sig stærkt.

Men finalepladsen blev først og fremmest sikret på et forsvar bygget af norsk granit og en fejlprocent, der var sjældent lav. Når Norge spiller på dét niveau, er der ingen over eller ved siden af det norske kollektiv.

Læs også: