Norges håndboldlandshold leverede søndag en artig overraskelse ved EM i håndbold i Polen.

I Katowice vandt Norge 34-31 over Kroatiens favoritter, der førte 17-16 ved pausen.

Med resultatet har alle fire hold i gruppe B to point før den afsluttende runde, hvor de tre bedste hold kommer videre til mellemrunden.

Norge måtte endda undvære den stærke stregspiller Bjarte Myrhol mod Kroatien. Skjern Håndbold-spilleren blev skadet i hånden, da Norge tabte premierekampen ved EM til Island.

Kroatien førte 7-3 efter ti minutter, men senere i halvlegen fik Norge udlignet. Kroaterne gik dog til pause med en smal føring på 17-16.

I anden halvleg kom Norge foran med et par mål, men Kroatien fik udlignet. Ved stillingen 30-30 rykkede Norge fra kroaterne med tre mål på stribe, og det banede vejen for sejren.

Kristian Bjørnsen blev topscorer for Norge med syv mål, mens Domagoj Duvnjak lavede otte mål for Kroatien.

I søndagens første kamp i gruppe B stod Hviderusland for en overraskelse, da holdet i et målorgie vandt 39-38 over Island.

Island førte 18-17 ved pausen i den ekstremt målrige kamp, hvor Hvideruslands Barys Pykhouski blev kampens topscorer med 11 mål.

Alexander Petersson blev med seks mål topscorer for Island, der lige som hviderusserne har to point for to kampe. Tirsdag skal Norge møde Hviderusland, mens Kroatien spiller mod Island.

I gruppe A vandt Frankrigs forsvarende europamestre en overlegen sejr på 36-26 over Serbien i Krakow. Frankrig har fire point for to kampe, mens Serbien er uden point. Senere søndag mødes Polen og Makedonien i samme gruppe.