KØB PLUS!

Nøddesbo skal til VM

Han har længe virket til at være fuldstændig ude af landsholdsbilledet - men nu får Jesper Nøddesbo chancen til VM i Spanien i januar af landstræner Ulrik Wilbek.

Sporten.dk erfarer, at Jesper Nøddesbo er en del af den VM-trup, som landstræneren offentliggør på torsdag. Dermed er der comeback i slutrundesammenhæng til Barcelona-spilleren, der ellers virkede iskold i Ulrik Wilbeks VM-bog indtil for ganske nylig.

Selv vil Jesper Nøddesbo dog ikke bekræfte sporten.dk's oplysninger.

- Jeg venter med spænding på at se udtagelsen på torsdag, men ellers har jeg ikke flere kommentarer til den del lige nu, siger Nøddesbo, der har haft en god sæson i storklubben Barcelona, hvor han har høstet masser af ros for sine præstationer.

Derfor vakte det også undren, da Ulrik Wilbek i begyndelsen af november så bort fra Jesper Nøddesbo under en landsholdssamling, hvor der var mandefald på stregen, da Rene Toft Hansen blev skadet, og Michael V. Knudsen selv trak sig efter sin opsigtsvækkende kontraktforlængelse med Flensburg-Handewitt. Efter samlingen, der kulminerede med to træningskampe mod Argentina, var Wilbek klar i spyttet omkring Jesper Nøddesbos VM-chancer.

- Jeg overvejer ikke Nøddesbo. Jeg satser hellere på en ekstra forsvarsspiller, og det kunne være Frederik Børm, der spillede godt i dag, sagde landstræneren dengang til Jyllands-Posten.

En kontant udmelding, der bankede Nøddesbo godt ned i hierarkiet - efter både Rene og Henrik toft Hansen, men altså også den uerfarne Frederik Børm fra KIF Kolding.

Men nu virker det imidlertid til, at Ulrik Wilbek har genfundet troen på Jesper Nøddesbo, som ofte har fået hug for sine evner i forsvaret, mens hans angrebskompetencer til gengæld er blevet rost.

Selvom han ikke vil bekræfte sporten.dk's oplysninger om, at der er udstukket en VM-billet, så vil Jesper Nøddesbo gerne fortælle, at han stadig føler, han har masser af tilbyde landsholdet, selvom Wilbek ikke har set hans vej ved en slutrunde, siden VM i 2011.

- Det går rigtig godt hernede både for mig personligt og for holdet. Jeg har dækket mere op som 3'er (midtforsvarer, red.), end jeg har gjort i de seneste år. Dels fordi Laszlo Nagy forlod os før sæsonen, men også fordi vi har haft nogle skader, som har givet plads derinde, og det er selvfølgelig kun positivt, at jeg har fået spilletid i midterforsvaret, for Ulrik har jo altid slået på, at jeg ikke dækkede nok op som 3'er, siger Jesper Nøddesbo.

Med Wilbeks udtagelse af Nøddesbo ligner det en stregkonstellation med Barca-spilleren og brødrene Toft Hansen, der begge har gode evner både i angrebet og forsvaret - og sammen udgjorde stregduoen, da landsholdet vandt EM i januar.

Det var mandag ikke muligt at træffe Ulrik Wilbek for en kommentar til Jesper Nøddesbo.

Læs også: