København Håndbold kunne lørdag sensationelt kalde sig danske mestre med en  sejr eller uafgjort mod Nykøbing Falster i den anden DM-finale. Men favoritterne fra Nykøbing Falster havde is i maven og vandt fortjent med 29-26 efter en hektisk, medrivende og tempofyldt finale i Frederiksberg Hallen.

København Håndbold havde vundet den første finale i sidste weekend i Næstved med 29-26. Derfor skal DM-guldvinderen nu findes i en tredje og afgørende finale mellem de to hold, som skal spilles på Nykøbing Falsters hjemmebane på lørdag.

I kampens indledning fulgtes holdene pænt ad i en tempofyldt og hårdt spillet første kvarter  i den intime hal på Frederiksberg. Efter 17 minutters spil lykekdes det dog Nykøbing Falster at slå et solidt hul ned til hjemmeholdet med en føring på fire mål.

Det skyldtes ikke mindst, at forsvaret med de rutinerede landsholdskæmper Mette Gravholt og Pernille Holst Holmsgaard som styrmænd fik kontrol på københavnerne herunder playmaker Mie Rej, der ellers var startet kampen flyvende med to lynscoringer.

Mie Rej rejste sig dog i anden del af halvlegen, og tre yderligere scoringer fra hende og to fra København Håndbolds anden store offensive profil, landsholdskometen Anne Mette Hansen, holdt de sortklædte københavnere inde i kampen.

Pausestillingen var 16-14 til Nykøbing Falster Håndbold.

I anden halvleg kom København Håndbold flyvende ud af starthullerne og fik på tre minutter udlignet Nykøbing Falsters føring blandt andet takket være tre redninger fra den norske  målvogter, Ine Karlsen Stangvik.

Kampbilledet fra første halvleg fortsatte efter pausen - bare med et nøk op på tænding, fart og fejl fra de nervesitrende håndboldkvinder på banen og med et skud volumen ekstra fra de evigt klappende, hujende, piftende, truttende og trommende fans fra begge lejre i Frederiksberg Hallen.

Den ene scoring afløste den næste fra begge hold, og der var langt inde i halvlegen ingen af holdene, der for alvor rykkede fra. Efter 18 minutters spil kunne hjemmepublilkummet dog for alvor juble, da Anne Mette Hansen med sin syvende scoring for første gang i opgøret siden kampens første minutter bragte hjemmeholdet i spidsen med 22-21.

Kort efter var Nykøbings Falster igen i front, som de havde været i det meste af kampen, og med otte minutter igen af DM-finalen, var der lagt op til en hektisk afslutning.

Et nøgleøjeblik i kampens afgørende fase kom med fire minutter igen, hvor den ellers så sikre straffeskytte hos København Håndbold, Mai Kragballe, misbrugte muligheden for at udligne til 25-25 på straffekast. På det efterfølgende angreb bragte udeholdet sig i spidsen med to mål.  Og da Nykøbing Falsters Johanna Westberg kunne krone en flot kamp med socringen til 28-25 med under to minutter tilbage at spille så det sort ud for København Håndbold, som også endte med at tabe 29-26.

For begge hold gjaldt det, at det var deres første DM-finale. Nykøbing Falster Håndbold rykkede op i dameligaen i 2014-sæsonen og har satset stort med indkøb af en række profiler eksempelvis landsholdsprofilen Kristina ’Mulle’ Kristiansen.

Holdets bedste resultater inden denne sæson var sidste års 5.-plads.

København Håndbold er også et relativt nyt bekendtskab i topppen af dansk kvindehåndbold. Klubben overtog i 2013 FIF’s licens. I de seneste sæsoner er det blevet til to 9.-pladser og en 7.-plads.