KØB PLUS!

Morten Stig retter: Jeg vidste ingenting

Morten Stig Christensen troede også indtil torsdag aften, at Danmark kunne sikre sig en VM-billet, hvis de vinder over Rusland i morgen.

DHF's generalsekretær Morten Stig Christensen sad torsdag aften og så håndbold, og da Danmark sikrede sejren over Norge, var han - som alle andre - overbevist om, at Danmark kunne spille sig direkte til VM med en sejr over Rusland.

Det har imidlertid lydt, at Morten Stig Christensen også før kampen var bekendt med, at reglerne for, hvor mange VM-billetter, der udstedes, var blevet ændret på en kongres i Monaco i juni. Og at han derfor burde have kontaktet den danske delegation i Serbien for at meddele dem, at de altså var galt afmarcheret, når de blev ved med at påstå, at de spillede for en mulig VM-billet.

- Det er blevet udlagt som om, at jeg besidder en viden, men jeg sidder og ser kampen fuldstændig lige som alle andre med et håb om, at vi kan spille om femte-/sjettepladsen, for så har vi en chance for at komme til VM, siger Morten Stig Christensen til sporten.dk.

Det er altså en stramning af, hvad Morten Stig Christensen tidligere har udtalt om episoden, der ifølge ham har fået mange til at tro, at han inden torsdagens kamp var klar over, at en sejr i kampen om femtepladsen ikke vil betyde en direkte billet til VM i 2013.

Dog erkender Morten Stig Christensen at være blevet informeret om ændringen, men at ingen har kunne huske det.

- Vi kan ikke frasige os, at der på kongressen i sommers blev meldt ud, at sådan så det ud til den kommende turnering, men vi fik det at vide blandt  tusind andre ting og ingen kan stort huske, hvad der foregik. Men det blev rent faktisk meldt ud, erkender generalsekretæren, der altså først bliver opmærksom på reglerne efter Danmarks sejr over Norge, til trods for, at det på et pressemøde fredag blev fremlagt som om, at han havde kendt til ændringen siden i sommers.

- Vi kan ikke i forbundet løbe fra, at det står på side syv i programmet. Og vi må bare erkende, at det var oppe på kongressen. Det er der så ingen af os der kan huske, men den viden er blevet givet videre fra EHF. Men det gør sagen fuldstændig håbløs, at de ikke har rettet deres hjemmeside, og at de sagde noget andet på et teknisk møde, siger Morten Stig Christensen.

Læs også: