Efter føring i stort set hele kampen sejrede Montenegro med et mål over Tjekkiet ved kvindernes håndbold-EM.

Malmø. Montenegro er på pointtavlen i gruppe C ved kvindernes håndbold-EM. To dage efter det indledende nederlag til Danmark rejste Montenegro sig med en sejr på 28-27 over Tjekkiet.

Dermed kom tjekkerne samtidig ned på jorden igen, efter holdet i den første kamp tog en overraskende sejr over Ungarn.

Nu er både Montenegro og Tjekkiet noteret for to point inden de sidste gruppekampe fredag aften.

Montenegro førte i store dele af kampen, men føringen blev aldrig markant, og sejren blev derfor først en kendsgerning i de sidste sekunder.

Durdina Jaukovic og Majda Mehmedovic førte an med hver syv scoringer i Montenegros sejr.

13 minutter inde i første halvleg slog Montenegro for første gang i kampen et hul på tre mål til stillingen 6-3, men Tjekkiet var ikke sådan at hægte af.

Højrebacken Michaela Hrbkova var godt skydende, og med fire mål i de første knap 20 minutter var hun stærkt medvirkende til, at tjekkerne atter bragte fuld balance ved stillingen 8-8.

Jævnbyrdigheden fortsatte halvlegen ud, men med en scoring i sidste sekund kunne Montenegro holde pause foran 13-12.

Montenegro var en anelse ovenpå gennem store dele af anden halvleg, men med otte minutter tilbage udlignede Tjekkiet på straffekast til 23-23.

Men på vej mod point dummede tjekkerne sig med seks minutter tilbage. Først indkasserede holdet en scoring til 24-25, og dernæst smed holdet bolden væk, så Montenegro kunne score igen i et tomt mål.

Tjekkerne nægtede dog at give op, og holdet havde i kampens sidste angreb 11 sekunder til at score det udlignende mål. Men holdet forpassede chancen med en svag afslutning.

Senere onsdag mødes Danmark og Ungarn i samme gruppe. Den kamp begynder klokken 20.45.