KØB PLUS!

Montenegro klar til OL-revanche

Så kom der langt om længe gang i EM-festen i Beograd, da Serbien og Montenegro mødtes i den anden af to semifinaler.

Det har knebet med at få de serbiske tilskuere til at komme til håndboldkampene ved kvindernes EM i Serbien, og til tider har Kombank Arena i Beograd, der har plads til 20.000 tilskuere stået næsten tom.

Men da plakaten bød på semifinale og regulært lokalopgør mellem Serbien og Montenegro, kom der gang i EM-stemningen.

Omkring 15.000 tilskuere skabte en forrygende stemning om en kamp, der bød på masser af flot spil i en fysisk krævende kamp. Og de fik set en særdeles medrivende kvindekamp, hvor Montenegro havde individualisterne, men hvor serberne fløj med et hjemmeholds vinger.

Opgøret var helt lige ved 22-22, da kampen gik ind i de sidste ti minutter, hvor Montenegro skaffede sig et to måls forspring. Og det formåede Bojana Popovics nuværende landsmænd at forsvare under hårdt pres til en sejr med cifrene 27-26.

Dermed er Montenegros kvinder klar til EM-finalen mod Norge, der bliver en gentagelse af finalen fra OL i London, hvor nordmændene tog OL-guldet i kamp med montenegrinerne.  Dengang var Popovic selv med. Søndag må hun følge sine landsmænd fra sidelinjen i forsøget på at få revanche.

Bronzekampen står mellem de serbiske værter og Ungarn. Den spilles klokken 14.30, mens finalen fløjtes i gang klokken 17.