KØB PLUS!

Mikkel Hansen taber 'årets spiller'-duel

Ifølge websitet planet-handball er den danske skytte ikke verdens bedste i år.

Mikkel Hansen er netop blevet udpeget som kandidat til titlen 'årets spiller 2012' af det internationale håndboldforbund IHF - en titel den danske venstre back vandt for et år siden.

De øvrige nominerede er Kiel-duoen Filip Jicha fra Tjekkiet og franske Daniel Narcisse, den spanske streg Julen Aguinagalde og den tidligere Kiel-spiller og nuværende KIF Kolding København-skytte Kim Andersson fra Sverige.

Titlen gives til den spiller, der får flest stemmer på IHFs hjemmeside, hvor afstemningen begyndte fredag og fortsætter til 23. december.

En lignende afstemning på hjemmesiden www.planet-handball.com, der har kørt i en længere periode og som slutter søndag vasler dog ikke noget genvalg af Mikkel som verdens bedste i år.

Faktisk er den danske Paris-spiller blevet overhalet af hele tre andre spillere i kampen om at være bedst i 2012, hvor Danmark ellers vandt EM i januar.

Mest populær blandt planet-handballs brugere er THW Kiels Filip Jicha, der har fået 31 pct. af de næsten 8.500 stemmer, der er afgivet i afstemningen.

Dermed styrer den alsidige Jicha mod en sikker sejr, idet nummer to på listen, den tidligere AG København-fløj, islændingen Gudjon Valur Sigurdsson, har fået 20 pct. af stemmerne.

Mikkel Hansen, der har fået 15 pct. af stemmerne, må også se sig overgået af KIFeren Kim Andersson, der har erobret 18 pct. af stemmerne.

Der tegner sig altså et tydeligt billede af, at brugerne på www.planet-handball.com lægger større vægt på THW Kiels succes og sejr i Champions League end det danske landsholds guld i Serbien. Men måske det havde set anderledes ud, hvis de danske håndboldherrer ikke havde floppet ved OL i London.

De sidste tre spillere i afstemningen, kroatiske Igor Vori samt franskmændene Thierry Omeyer og Luc Abalo, har fået henholdsvis 10, 3 og 3 pct. af stemmerne.

www.planet-handball.com har i øvrigt også stemt om årets træner i 2012, og også her vejer klubhåndbold tungere end landsholdshåndbold. Kiels islandske træner Alfred Gislason fører klart med 56 pct. af omkring 4.400 afgivne stemmer foran vores egen Ulrik Wilbek (31 pct.) og den franske landstræner Claude Onesta (13 pct.).