Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard fik et tiltrængt plaster på Champions League-såret, da Paris Saint-Germain søndag eftermiddag besejrede THW Kiel og Niklas Landin med 29-27 i bronzekampen ved Final4 i Køln.

Sejren i tabernes finale dulmer dog næppe skuffelsen over at glippe guldet, ligesom Mikkel Hansen næppe har lagt raseriet bag sig, efter han tilbragte stort set hele anden halvleg af semifinalenederlaget mod Kielce på bænken.

Den danske stjerne brugte dog bronzekampen til at vise sig frem fra sin bedste side og vise Paris-træneren Zvonimir Serdarušić, at han begik en fejl ved at holde ham på bænken i semifinalen. Således bragede Mikkel Hansen 10 kasser ind bag Niklas Landin i Kiel-målet, og hans samlede måltotal i Champions League ender dermed på 141, hvilket er rekord i turneringen, hvor han i denne sæson er suveræn topscorer.

Selve kampen blev, som bronzekampe ofte bliver det, med mangel på den sidste intensitet og vilje. Kampens første minutter viste da også med med stor tydelighed, at der var tale om en kamp, som begge mandskaber ikke gik helhjertet efter at vinde. Blandt andet var Niklas Landin på bænken fra start hos Kiel, og den franske superstjerne Nikola Karabatic startede også på bænken for Paris. Og der blev han i øvrigt hele kampen.

Hvis Niklas Landin havde regnet med en fridag, blev han dog skuffet. Den danske målmand blev nemlig hurtigt bragt i spil ved to straffekast, som han reddede begge to - og efter den anden redning blev han på banen.

Landins parader i målet forhindrede dog ikke Paris i at trække fra på måltavlen. Det franske mandskab var i kontrol i hele første halvleg, hvor de flere gange var i front med fem mål. Pauseføringen lød på 15-11, og det duftede af lidt tiltrængt fransk optur efter lørdagens skuffende nederlag til Kielce i semifinalerne.

Men Kiel viste stor moral i anden halvleg og kæmpede sig tilbage i opgøret, og efter 42 minutters spil kom de for første gang foran ved stillingen 21-20.

Akkurat som i kielernes nederlag i semifinalen mod Veszprem endte det dog med, at den smalle Kiel-trup løb tør for kræfter, og det udnyttede Paris - med to vigtige scoringer i slutfasen af Mikkel Hansen - til at sætte en slutspurt ind, som endte med at sende bronzen til den franske hovedstad.