Mikkel Hansen og hans stjerne-holdkammerater fra Paris Saint-Germain kom til Final4 i Køln med et eneste mål: At vinde Champions League-trofæet. Men de franske guldfavoritter knækkede, da det gjaldt i semifinalen mod polske Kielce, som overraskende snuppede finalebilletten efter en sejr på 28-26.

Helt som forventet blev Mikkel Hansen på mange måder en hovedperson i dramet, der først fandt sin afgørelse i de sidste par minutter. I første halvleg var han fuldstændig ustyrlig i den feststemte Lanxess Arena, som igen viste, at det er den helt rigtige ramme for årets ubetinget største enkeltstående festweekend i håndboldsporten.

Hele ni mål på 12 afslutninger klappede den danske stjerne ind – og således fortsatte Champions League-topscoreren i samme spor, som han har gjort i hele turneringen, hvor han er suveræn topscorer med nu 131 mål.

Hansen bænket

Men efter en småsløj start på anden halvleg, hvor Kielce gik fra pausestillingen 16-16 til 18-16, røg Hansen på bænken. Og der blev han stort set resten af tiden. Og ud af de 20.000 tilstedeværende i arenaen var der ikke rigtig andre end PSG-træner Zvonimir ’Noka’ Serdarušić, som forstod, hvorfor den danske målmager skulle bænkes. I stedet satsede Serdarušić hele baduljen på de rutinerede franskmænd Nikola Karabatic og Daniel Narcisse, da tingene skulle afgøres. På pressemødet efter kampen lød forklaringen på Hansens bænkplads således fra ’Noka’.

»Vi brugte ikke Mikkel, fordi de ikke gav os chancen for at skyde fra ni meter. Vi ville hellere bruge spillere, der kunne angribe i en-mod-en situationer,« sagde han og afviste samtidig, at danskerne skulle være skadet.

Og så havde han ellers ikke lyst til at tale mere om det.

Mikkel Hansen selv var så skuffet over parisernes nederlag – og sandsynligvis også sin egen manglende rolle i anden halvleg – at han gik direkte i omklædningsrummet og blev der. Uden at komme ud for at møde pressen og sætte ord på den store franske nedtur, der slet ikke matcher hverken selvforståelsen eller de mange penge, der er investeret i hovedstadsklubben.

Det gjorde til gengæld hans danske holdkammerat, Henrik Møllgaard, som spillede hele kampen i det franske midterforsvar.

»Det er en kæmpe skuffelse, selvom vi møder et godt hold. Vi var her for mere. Vi var her ikke for at være med og være glade førstegangsdeltagere. Vi var her for at vinde skidtet. Men sådan gik det ikke,« sagde en tydelig skuffet Henrik Møllgaard med sveden dryppende fra et skuffet ansigt.

Ved du, hvorfor Mikkel Hansen stort set ikke spiller i anden halvleg?

»Vi har så mange dygtige spillere, at nogle gange spillere man ikke. Jeg synes også dem, vi har på banen, er dygtige og kommer med det, de har. Vi spiller med dem, vi tror, der kan vinde kampen. Jeg synes også, vi har masser af gode løsninger. Men vi får aldrig rigtig brudt det ned og lukket kampen.«

Men I har det meget svært i etableret angreb i anden halvleg. Var det ikke en mulighed at sætte Mikkel ind der?

»Selvfølgelig var det en mulighed. Jeg tror da heller ikke, at han (PSGs træner, red.) sidder derude og tænker, at det ikke er en mulighed. Om det er rigtigt eller forkert, det ved vi ikke. Lige nu er vi bare skuffede over, at vi taber med to.«

Kan I sætte jer op til bronzekampen i morgen?

»Ikke lige nu. Vi var kommet for at spille finale og vinde. Men selvfølgelig har vi ikke noget ønske om at tabe to i træk her. Men vi var meget opsatte på at vinde det her. Men Kielce var en mundfuld for os,« sagde den danske forsvarsspecialist,« sagde den danske forsvarsspecialist.

Henrik Møllgaard endte selv med at score en enkelt gang i kampen, mens Mikkel Hansen scorede i alt ti gange i det, derendte med at blive fransk exit og nedtur.