KØB PLUS!

Medaljer glippede for serbiske værter

Ungarn tog bronzen ved kvindernes EM efter omkamp

De serbiske kvinder, der forhindrede Danmark i at nå EM-slutrundens semifinaler med en sejr i de to landes indbyrdes kamp, endte slutrunden på hjemmebane på en fjerdeplads.

I en uhyre tæt bronzekamp mod Ungarn, så det længe ud til, at Ungarn ville trække det lange strå i den ordinære kamp, men i en nervøs afslutning lykkedes det Serbien at få udlignet til 33-33 et halvt minut før tid, uden at Ungarn kunne svare igen.

Dermed måtte bronzekampen ud i omkamp over to gange fem minutter, og dér begik hjemmeholdet de fejl, der gjorde, at Ungarn i anden halvleg af den forlængede spilletid kunne sikre sig medaljesættet af tredje karat.

Sejrscifrene kom til at lyde på 41-38 og dækker over det faktum, at serberne kun formåede at score én gang de sidste fem minutter, mens ungarerne ramte plet fire gange.

Herefter kunne de ungarske kvinder kaste sig ud i en euforisk sejrsdans, mens stortudende og skuffede serbiske spillere måtte konstatere, at det ikke blev til medaljer denne gang trods fordel af hjemmebane.

De serbiske kvinder får dog en ny chance allerede om at år, da kvindernes VM om 12 måneder også skal spilles i Serbien, hvilket er den tredje slutrunde på serbisk grund på bare 24 måneder. Så har de vist fået deres andel dernede i Beograd.

Læs også: