*


KØB PLUS!

Line J: Jeg tror, vi slår Norge

Der er stor optimisme i den danske håndboldlejr før aftenens EM-kamp mod Norge

- Vi kan slå nordmændene, og jeg tror, vi gør det, siger kvindelandsholdets anfører, Line Jørgensen, til sporten.dks medarbejder i Serbien.

Og hun har vinderrecepten klar.

- Vi skal have styr på deres angreb, så de ikke får gang i kontraspillet. Den taktik lykkedes vi med for for 14 dage siden, da vi (i Bergen, red.) sidst vandt over dem, siger hun.

Skal Danmark semifinalen, der spilles lørdag, kræves ikke blot sejr over Norge. Frankrig skal kampen forinden også vinde over Serbien.

- Uanset resultatet af kampen mellem franskmændene og serberne er vi fuldt fokuserede på vores egen opgave. Vil vil vinde. For så er vi stadig med i kampen om adgangsbilletterne til næste års VM (i Serbien, red.), siger Line Jørgensen.

Her er EMs fire bedst-placerede hold garanteret direkte adgang. Men en femteplads kan være nok, hvis Serbien kommer i top-4. Og netop femtepladsen kommer Danmark som minimum til at spille om, hvis Norge besejres.

Spørger man den tidligere træner i østrigske Hypo Niederösterreich, danske Ryan Zinglersen, der nu er cheftræner i dameligaklubben Skive, ser han med spænding frem til aftenens kamp.

- Norge bliver en hård nød at knække. Selvom de ikke har noget at spille for, er jeg overbevist om, at de stiller i stærkeste opstilling. De hader at tabe. Og Danmark ønsker de slet ikke at tabe til, siger han.

Det danske landshold bliver i aften forstærket med hasteindkaldte Lærke Møller.

Men det er uvist om hun kommer i aktion. Meget afhænger af om playmaker Lotte Grigel får has på den knæskade, hun pådrog sig mod Serbien tirsdag aften. Selv mener hun dog, at hun ikke får problemer med at spille.

Læs også: