KØB PLUS!

Lindberg: Nu bliver det nemmere

Danmarks super-fløj var flyvende mod Island og fejrer førstepladsen, der betyder en nemmere modstander i ottendedelsfinalen

Hans Lindberg var en af hovedarkitekterne bag den danske sejr over Island, hvor han bidrog både i forsvaret og med talrige scoringer fra fløjen.

En sejr på 28-36 der betyder, at Danmark er sikre på førstepladsen i gruppen. Kampen fredag mod Makedonien er en parentes i det samlede regnskab.

- Lige nu tør jeg ikke drømme om at spille mod andre end Makedonien om to dage. Men vi er sikre på førstepladsen, og det er vigtigt, for det betyder lidt lettere modstandere fremme i turneringen, siger Hans Lindberg til DR Sporten.

- Vi har styr på angrebet, men i forsvaret lukker vi nogle nemme mål ind, som vi skal have styr på. Ellers var det dejligt at få en masse afleveringer ud på fløjen. Det er jeg vant til at få, når jeg spiller i Tyskland, og det var rart at få lov til i en landskamp også, lyder det fra fløjen, der selv har en særlig tilknytning til modstanderne onsdag fra Island.

- Det er mere specielt at spille mod Island end mod Qatar. Jeg har familie deroppe, og mine forældre kommer derfra, konstaterer han.

Rasmus Lauge spillede selv en stor kamp på den centrale del af banen.

- Det var en rigtig herrekamp med mange infights, nærkontakt og en masse roderi rundt på gulvet. Men vi spillede en fin kamp, og der ikke tvivl om udfaldet. Vi trækker hurtigt fra og ender med at vinde sikkert over dem, konstaterer backen overfor DR Sporten.

Rasmus Lauge er en af de eneste danske spillere, der tør sætte ord på en eventuel dansk modstander i ottendedelsfinalen. Som det ser ud nu, kan det blive enten Brasilien eller Tunesien. Men det bliver ikke nemt, advarer Rasmus Lauge.

- Tunesien for eksempel er ikke en nem modstander. De var tæt på at slå både Frankrig og Tyskland, så det er bestemt ikke en modstander, man bare kører over, siger BSV-spilleren, der er på tale til et klubskifte til Kiel i Tyskland.