KØB PLUS!

Lars J: Jeg er Wilbeks sidste udvej

Den rutinerede forsvars-specialist afviser ikke et landsholdscomeback efter tre års pause

Den snart 35-årige forsvars-specialist fra KIF Kolding København, Lars Jørgensen, er overraskende blandt de 12 reserver, som landstræner Ulrik Wilbek har mulighed for at indkalde til sin VM-trup i løbet af slutrunden i Spanien.

KIFs rutinerede forsvarsekspert optræder nemlig i den bruttotrup på 28 mand, som Ulrik Wilbek skal trække på i forbindelse med VM i Spanien. Og da landstræneren har to muligheder for at skifte ud undervejs i VM, hvis reglerne fra slutrunden i Sverige for to år siden ikke ændres i sidste øjeblik, kan et opsigtsvækkende comeback til Lars Jørgensen komme på tale.

Lars Jørgensen nedtoner dog selv betydningen af, at han er med på bruttolisten og ser først og fremmest sig selv som en slags sidste udvej for Wilbek, hvis alt andet kikser.

- Wilbek kontaktede mig og spurgte om min holdning til at være med, som han også gjorde før OL. Han kunne godt tænke sig en defensiv gardering, for han mente, der var plads til det i bruttotruppen på 28 mand, fortæller Lars Jørgensen, der har forbeholdt sig retten til at sig nej tak, hvis Wilbek skulle finde på at invitere ham til Spanien.

- Jeg kan godt sige nej. Jeg sagde, at Wilbek godt måtte skrive mig på bruttolisten, hvis jeg kunne sige fra, hvis han ringede. Og det var helt i orden, fortæller Jørgensen.

Han lægger da også vægt på, at en eventuel VM-deltagelse for hans side er afhængig af situationen.

- Spørger du, om jeg er klar til VM lige nu, er svaret nej. Men hvis Wilbek ringer, vil mit svar komme an på situationen. Det vil være noget, vi tager en snak om på det tidspunkt, siger Lars Jørgensen, der afviser, at han kan være en redningsmand for det danske landshold.

- Jeg kan ikke komme ind og redde et dansk landshold. Jeg kan bare erstatte en spiller, som måske er syg eller skadet, siger Lars Jørgensen.

Han erkender, at det er smigrende, at landstræneren overhovedet ringer. Men Lars Jørgensen er også af den klare overbevisning, at hvis han skal sige ja til at være med, skal han føle sig 100 procent klar til opgaven.

- Det er jo landshold, og jeg vil ikke lyde utaknemmelig. Men siger man ja, skal man ederhugme mene det. For hvis man har bare en lille smule tvivl, så er man ikke 100 procent klar til opgaven, som man skal være, fastslår forsvars-specialisten.

Læs også:

Din kommentar