KØB PLUS!

Lars C.: En motorvej til dansk VM-metal

De danske håndboldherrer har nu særdeles gode muligheder for at spille med om guld, sølv og bronze ved VM i Spanien. Lars Christiansen forklarer, hvordan vejen er banet for danskerne.

Ydmyghed, hårdt arbejde og én kamp ad gangen. Mere får man ikke de danske VM-spillere til at sige om landsholdets muligheder ved VM i Spanien, selv om lodtrækningen til puljerne har været særdeles fordelagtig set med danske øjne.

Det samme er udsigterne til hvilke hold, Danmark kan løbe ind i, når der efterfølgende skal spilles knockout-kampe fra -finalerne og frem til medaljekampene.

Kort sagt: Det ligner en motorvej til danske medaljekampe, og sammen med landsholdets tidligere fløj, Lars Christiansen, peger vi her på, hvad der taler for for dette synspunkt.

Derfor vinder vi puljen

Første skridt er at gå videre og helst på puljens førsteplads, da det giver en lettere adgang til medaljekampene. Udover sejren over Chile i dag kræves det, at Island og Makedonien besejres i morgen og på fredag.

Island er altid overmotiveret mod storebror Danmark, og volder ofte danskerne kvaler. Men uden rutinerede Olafur Stefansson og med skader hos nøglespillere som Alexander Pettersson og Arnor Atlason er holdet uden bredde. Det har Danmark til gengæld i rigeligt mål, og dét bliver en afgørende faktor.

- Island er et hold, der altid kan drille danskerne, men de har syv spillere, som virkelig kan stille noget op mod Danmark. Når de kommer til fjerde kamp, er de ved at være slidte, mens danskerne har skiftet meget ud, siger Lars Christiansen.

Makedonien blev nummer fem ved EM i Serbien i 2012, men holdet blev båret frem af 10-15.000 yderst fanatiske fans gennem hele turneringen. I Spanien mangler denne afgørende opbakning.

- Danskerne har flere fans end Makedonien her. Og de danske spillere er for kloge til at tabe sådan en kamp, når vi ikke er på Balkan, siger Lars Christiansen.

Derfor vinder vi 1/8-finalen

Med dansk puljesejr møder vi nummer fire fra gruppe A i første knockoutkamp. Det kan blive både Argentina, Tunesien, Brasilien og Tyskland. Tyskerne er som Island hårdt ramt af skader og langt fra normal styrke.

- Lige gyldigt hvad der kommer, så smutter Danmark ikke i 1/8-finalen. Danskerne er europamestre og er et hold, man skal regne med, fastslår Lars Christiansen.

Derfor vinder vi kvartfinalen

Under forudsætning af, at Spanien og Kroatien sætter sig på gruppe D, ligner det en dansk kvartfinale mod Polen, Slovenien eller Ungarn. Det bliver tæt, men de danske evner til at vokse gennem turneringen skal føre os i semifinalen.

- Polen er klart det sværeste hold set i forhold til den danske spillestil. Som spiller ville jeg hellere møde Ungarn. Når det lykkes for dem, er de rigtigt gode. Men hver gang, det har betydet noget, har vi slået dem, siger Lars Chrisitansen.

- Alt kan ske i en kvartfinale, men med et dansk hold, der er så godt og med så mange unge og sultne spillere, tror jeg ikke, forhindringen kommer før semifinalen. Så jeg ser mulighedernes vej for Danmark. Og nu hvor jeg ikke er med, så vinder de jo nok, siger Lars Christiansen med et grin

Læs også: