Louise Burgaard melder fra til flere landskampe.
Louise Burgaard melder fra til flere landskampe. Foto: Henning Bagger

Herning: Det bliver uden højrebacken Louise Burgaard, når det danske kvindelandshold i håndbold i marts skal spille vigtige kvalifikationskampe til både EM og OL.

FC Midtjylland-spilleren har være ukampdygtig med træthed både fysisk og mentalt siden VM i Herning i december, og hun har nu sendt et afbud til landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

- EM- og OL-kvalifikationskampene er nu så tæt på, at jeg bliver nødt til at tage dette valg, fordi jeg ikke er der, hvor man som spiller skal være, når man snart skal spille så vigtige kampe, siger Louise Burgaard i en pressemeddelelse på FCM's hjemmeside.

Visumregler får Klavs Bruun til at udtage udvidet trup

- Uanset hvor meget jeg gerne vil deltage, så er jeg ikke klar til det nu. Lige nu er mit fokus på at komme tilbage på banen og spille kampe for FCM, og det går stille og roligt fremad, lyder det fra Burgaard.

Den beslutning bakkes op af FCM-træner Helle Thomsen.

- Jeg synes, det er en fornuftig beslutning. Det er længe siden, Louise har været i kamp, og skal man spille kvalifikationskampe for landsholdet, så skal man være klar både fysisk og mentalt, siger Helle Thomsen i pressemeddelelsen.

RB PLUS Stort arbejde venter efter trist VM-facit

- Nu skal Louise helt ovenpå igen, og det arbejder vi hårdt på, at hun kommer.

Danmark møder Rusland to gange i EM-kvalifikationen henholdsvis 9. og 12. marts, mens det fra 17. til 20. marts står på OL-kvalifikation i Aarhus.

/ritzau/

SMS

Hitter på Facebook