*


KØB PLUS!

Landin så rødt for usportslig optræden

Den danske landsholdskeeper fik direkte rødt kort i Europa Cup-kamp for Rhein-Neckar Löwen

Han er kendt for sit meget rolige og imødekommende væsen. Men den danske landsholdskeeper Niklas Landin oplevede søndag i sin tyske klub Rhein-Neckar Löwens udekamp i EHF Cup mod græske Diomidis Argous at få et direkte rødt kort. For usportslig optræden.

Inden folk nu falder i svime, skal det tilføjes, at det var en handling i den meget blide ende af skalaen for usportslig opførsel, der kostede Landin straffen fra kampens to slovenske dommere.

Det tyske hold havde vundet første opgør mod grækerne hjemme klart med 37-17, og derfor var det ikke den store katastrofe, at Diomidis Argous søndag havde chancen for at vinde over det tyske tophold på et sidste angreb ved stillingen 27-27.

Niklas Landin var end ikke på banen i dette sidste græske angreb, men fra bænken så han sin montenegrinske keeper-kollega Goran Stojanovic forhindre græsk sejr med en fornem parade i slutsekunderne.

Bolden sejlede fra Stojanovic ud til Niklas Landin på Rhein-Neckars bænk, hvor danskeren greb den og smed den ved siden af udskiftningsbænken. Angiveligt i den tro, at kampen var forbi.

Det var den imidlertid ikke ifølge de slovenske dommere Ales Veber og Damjan Janez Pangerc, der registrerede, at der var ét sekund igen på uret og derfor viste Landin det røde kort med begrundelsen: Usportslig optræden.

Brandærgerligt for den sympatiske dansker. For det kan koste ham en ærgerlig karantæne, når Rhein-Neckar Löwen skal i gang med det EHF Cup-gruppespil, holdet kvalificerede sig til med den samlede sejr over grækerne.

Et gruppespil, hvor også de danske hold, Team Tvis Holstebro og KIF Kolding København, er blandt de 16 hold, der skal fordeles i fire puljer ved lodtrækning den 6. december.

Læs også: