KØB PLUS!

Landin: Det skal fandeme ikke ske igen!

Det er tid til VM-semifinale for det danske landshold - og det er tid til hævn

For når Danmark løber ind på banen i Palau Sant Jordi i Barcelona i aften, er det ikke kun til en kamp om at komme i VM-finalen. Det er også i en mission om at vaske den ydmygelse væk, som landsholdet fik i sommer i London, hvor netop Kroatien reelt set knuste de danske olympiske drømme med en storsejr på 32-21 - det største nederlag og kollaps i Ulrik Wilbeks regeringstid for håndboldherrerne.

Ifølge målmand og anfører Niklas Landin er det ikke noget, spillerne går rundt og taler om, men han mener, det ligger under overfladen.

- Jeg har ikke hørt nogen snakke om det internt på holdet. Alle vil gerne glemme det. Men jeg tror også, at det ligger i baghovedet, den der revanchelyst og hævntørst: at det skal fandeme ikke ske igen, siger Niklas Landin og fortsætter:

- Det var alt for meget, vi tabte med der. De spillede godt, men vi måtte ikke gå ned så grumt, som vi gjorde der og tabe med 11. Det vil vi selvfølgelig gerne revanchere, fortæller målmanden.

Niklas Landin erkender, at det store OL-nederlag gjorde ondt, men han mener ikke, at det har nogen betydning for landsholdets tro på en sejr i semifinalen.

- Så tror jeg mere, at folk tænker på, at vi tævede dem med ti ved VM i Sverige, hvor alt køre for os. Det håber jeg da også, at det er det positive folk tager med, siger Landin, som dog mener, at Kroatien er favoritter til kampen på grund af det spil, de har leveret indtil videre i turneringen.

Og netop det faktum kan ifølge Niklas Landin blive en fordel for Danmark.

- Kroatien har spillet godt og slog os sidst, så vi går ind til den her kamp som en smule 'underdogs'. Så må vi se, om det ikke passer bedre til os i stedet for til OL, hvor vi skulle vinde over alle hold. Nu kan vi spille frit mod Kroatien, og det tror jeg er godt for os, vurderer han.

Danmark spiller semifinalen kl. 21.30, og du kan følge vores live-opdatering fra kampen her på sporten.dk.

Læs også: