Kroatien fik en ventet sejr, da holdet fredag var den ene deltager i den første kamp ved EM i håndbold i Polen.

Efter 15-15 ved pausen fik kroaterne mere styr på spillet i anden halvleg af kampen mod Hviderusland, og favoritten endte med at vinde 27-21 i gruppe B-kampen i Katowice.

Hviderusserne lagde hårdt ud anført af stjernespilleren Siarhei Rutenka, der var medvirkende til at skaffe en føring på 8-5.

Hviderusland var med frem til pausestillingen 15-15, men i anden halvleg havde holdet svært ved at følge med kroaterne.

Det skyldtes ikke mindst, at niveauet faldt hos Siarhei Rutenka, der dog blev sit holds topscorer med otte mål.

Hos Kroatien scorede stjernespilleren Domagoj Duvnjak ikke et eneste mål, mens Manuel Strlek lavede ni mål på 11 forsøg og blev kampens topscorer.

Senere fredag mødes Norge og Island i Katowice i samme gruppe.