Kritiseret af håndbold-pressechef: Nu svarer TV2 igen

Det er vist ikke længere en hemmelighed, at landstræner for håndboldkvinderne Jan Pytlick, Dansk Håndbold Forbund og TV2 Sporten ikke just er enige i, hvorledes man bedst formidler, debatterer og analyserer Danmarks præstationer under VM-slutrunden i Serbien.

Først revsede TV2 Sportens håndboldekspert Anja Andersen den danske landstræner Jan Pytlick for hans mandskabsbehandling. Så reagerede Jan Pytlick på kritikken, og onsdag aften var det Dansk Håndbold Forbunds presse- og kommunikationschef, Finn Tage Jensen, der via sin personlige Twitter-profil var kritisk overfor Tv-eksperter.

- Nå - nu er det den norske træner, der er håbløs...må være fedt at have så meget forstand på hvor inkompetente alle andre er, lød det fra presse- og kommunikationschef Finn Tage Jensen klokken 23.00.

Nu svarer TV2 Sporten igen.

- Jeg har i princippet ingen kommentarer overhovedet, men hvis du insisterer, så vil jeg gerne erkende, at jeg er helt fantastisk enig med Finn Tage Jensen i, at det må være fedt at have så meget forstand på, hvor inkompetente alle andre er, siger souschef på TV2 Sporten, John Jäger.

DHFs presse- og kommunikationschef fastholder, at hans tweets står for egen regning og ikke skal forveksles med DHFs holdning. Kan man adskille de to ting?


- Jeg har stadig ingen kommentarer, og hvis jeg havde Finn Tage Jensens job, så ville jeg med garanti heller ikke have nogen kommentarer eller personlige synspunkter, siger John Jäger.

BT har været været i kontakt med generalsekretær i DHF, Morten Stig Christensen, for at høre ham om, han synes det er i orden, at Finn Tage Jensen kritiserer TV2's håndboldeksperter på Twitter i sin rolle som pressechef.

- Jeg har ikke læst det, han har skrevet, så det har jeg ikke nogle kommentarer til, lyder det afværgende fra Morten Stig Christensen.

Under håndboldkvindernes VM-slutrunde har der været stor fokus på særligt Anja Andersens evner som ekspert. Tidligt i turneringen udtalte hun, at landstræner Jan Pytlick ikke burde skælde sine spillere ud, men hellere forholde sig roligt og analyserende på bænken. Den kommentar faldt ikke i god jord hos Jan Pytlick. Han kan måske huske, at Anja Andersen selv var meget engageret og råbende, da hun var træner på topplan.

På TV2 Sporten har de været meget tilfredse med Anja Andersen.

- For mig er det vigtigt at få formidlet budskabet, at vi har flere eksperter, og det er det samlede indtryk, der er vigtigt for os. Bent Nyegaard har sin baggrund og sine holdninger, Trine Jensen har sin baggrund og sine holdninger, og Anja Andersen har sin baggrund og sine holdninger. I hele den mosaik af eksperter gør Anja Andersen det rigtigt, rigtigt godt, og vi overlader det trygt til vores kompetente seere at vurdere, om de er enige eller ej.

- Jeg støtter alle vores eksperter varmt og helhjertet, så længe de siger deres ærlige mening og ikke opererer med skjulte dagsordener. I den sammenhæng har Anja Andersen ageret til vores fulde tilfredsstillelse, siger TV2 Sportens souschef John Jäger.

Læs også: