KØB PLUS!

Koryfæer til angreb på Wilbek

Joachim Boldsen og Lars Christiansen mener, at Ulrik Wilbek ikke får det optimale ud af sine spillere på det danske håndboldlandshold.

Det danske herrelandsholds skuffende præstation under OL hænger i høj grad sammen med Ulrik Wilbeks manglende tålmodighed og strategi med at skifte meget ud i løbet af kampene.

Sådan lød kritikken fra de to tidligere landsholdsprofiler Joachim Boldsen og Lars Christiansen, da de torsdag gæstede debatprogrammet 'Ankerdal på News'.

Lars Christiansen satte kog under debatten i studiet:

- Det handler lidt om, hvordan du bruger spillerne. Her er Kasper Søndergaard et godt eksempel. Han skal have masser af selvtillid. Jeg hørte, at han spillede rigtig godt i forberedelsesturneringen, men typisk igen så får han ti minutter i den første kamp, hvor det ikke lige kører 100 procent og bang, så er han ude. Og så mister manden allerede sin selvtillid der, siger han med henvisning til Ulrik Wilbeks brug af bagspilleren under OL.

Ulrik Wilbeks strategi med at rotere flittigt på sit hold er ikke ny og har før været til debat. Men det er samtidig en stil, der førte holdet frem til guldet ved EM i januar.

Alligevel mener også Joachim Boldsen, at den hæmmer spillerne i at forløse deres potentiale på landsholdet.   

- Det er også fint, men så får du måske ikke det optimale ud af visse spillere. Nu nævner Lars (Christiansen, red.) Kasper Søndergaard. Men jeg kan fortsætte. Der er Nikolaj Markussen, Rasmus Lauge og for den sags skyld Bo Spellerberg og Lasse Boesen. Vi kan fortsætte med Hans Lindberg og Lasse Svan Hansen, siger Joachim Boldsen.

Lars Christiansen tager over:

- Lasse Svan Hansen er et godt eksempel. Manden kommer hjem og er blevet kåret til Bundesligaens bedste spiller, men snoren er ikke specielt lang vel? Hans Lindberg spiller ikke en overbevisende turnering, og Lasse Svan får kun lige et øjeblik. Men man har jo selvfølgelig sine favoritspillere, siger Lars Christiansen. 

Står I og siger, at vi ikke får det bedste ud af de spillere, som lige har vundet EM-guld i januar måned og var i VM-finalen sidste år, lød det fra studievært Morten Ankerdal?

- Ja, absolut. Det er der slet ingen tvivl. Sådan som landsholdet er den dag i dag og har man tænkt sig at give dem de roller, så skal Rasmus Lauge og Nikolaj Markussen i hvert fald ikke være med. Der er ikke nogen grund til, at de er med, for de leverer ingenting, fordi de har så kort snor, slår Joachim Boldsen fast. 

Landstræner Ulrik Wilbek deltog ikke i programmet og svarede derfor ikke på kritikken. Sporten.dk har forsøgt at kontakte Ulrik Wilbek med henblik på at få ham til at få en kommentar, men uden held. 

De danske håndboldherrer røg ud af OL i kvartfinalen, hvor holdet tabte til de senere sølvvindere fra Sverige.

Joachim Boldsen, der indtil konkursen spillede i AG København, har selv meldt afbud til landsholdet, mens Christiansen tidligere på året blev vraget til OL-truppen af Wilbek. Efterfølgende den slidstærke fløjspiller stoppet karrieren.

Læs også: