Der var lys, og der var mørke, da de danske håndboldherrer startede VM med en komfortabel sejr, der endda burde have været meget større. Det mener sporten.dks håndboldkommentator Ole Ravn.

Lys fordi landstræner Ulrik Wilbek som håbet fik givet alle sine spillere minus Mikkel Hansen VM-premiere.

Og fordi det danske hold viste sig kontra-stærkt. Den del af spillet får man brug for i dagens kamp mod Rusland, der stadig har store problemer med at komme tilbage i forsvaret.

Det var også rigtig godt at se Nikolaj Markussen på banen mere end de par minutter, han alt for ofte er blevet smidt ind til. Han var denne gang med i den danske startopstilling, og alene de 211 cm gjorde, at Qatar-spillerne havde stor respekt for ham. Det var rigtig godt at se den koncentration, som Markussen, Rasmus Lauge og Kasper Søndergaard spillede med i den danske startformation. De havde virkelig godt blik for ikke blot fløjene, men også for Rene Toft Hansen, som olielandets spillere ikke havde en kinamands chance for at holde.

Rene Toft Hansen fyldte også rigtig godt i forsvaret, der blev mærkbart ringere, når han fik sine fortjente pauser.

Alt var dog ikke lutter lagkage. Ulrik Wilbek ville gerne teste sin 3-2-1 opstilling, men det blev aldrig nogen succes.

Tværtimod kan man undre sig over, at man får så lidt ud af så mange træningstimer, der er brugt på dette nye tiltag.

Efter en hurtig nimåls-føring faldt koncentrationen, og det skete samtidig med, at man ændrede det gode 6-0 forsvar til den såkaldte 3-2-1, som flere af spillerne tilsyneladende havde misforstået. I hvert fald havde Mads Mensah Larsen sine problemer, hvilket han i øvrigt havde i begge ender af banen. Men i det hele taget lå de danske backs for langt tilbage og fik aldrig rigtig tacklet.

I problemer kom det danske hold dog slet ikke.

Angrebsspillet var nemlig ganske lovende, når man lige ser bort fra de sidste 10 minutter af første halvleg, hvor koncentrationen svigtede totalt. Men naturligvis er der ingen grund til at falde på halen over den danske sejr, for der er meget, der tyder på, at det var gruppens svageste mandskab, som det danske hold stod overfor i denne VM-kamp.