Det så skidt ud undervejs, men det endte godt. Danmark besejrede Qatar 32-29 og gik dermed igennem gruppespillet med fem sejre i lige så mange kampe.

Efter at have været bagud med 14-16 ved pausen og oven i købet have være nede med fem mål ved stilingen 15-20 et stykke ind i anden halvleg, lykkedes det alligevel Danmark at sætte damp under kedlerne til sidst. Ikke mindst takket nogle hurtige kontramål og en stime af scoringer fra Niclas Kirkeløkke og Casper U. Mortensen løb danskeren fra det qatarske købehold.

Den unge GOG-spiller Niclas Kirkeløkke leverede syv mål på lige så mange forsøg, og han blev efter kampen kåret til kampens spiller. Især i slutfasen var han stærk spillende og afgørende for, at det lykkedes at trække fra til sidst.

»Jeg klommer godt i gang i angrebet, mens det halter lidt i forsvaret. Jeg kunne godt mærke, at det var noget andet end at sidde på bæken, så jeg skulle lige i gang,« sagde Kirkeløkke til DR lige efter kampen.

Den unge bomber ville ikke kræve mere spilletid på baggrund af sin superkamp mod Qatar:

»Det må tiden vise,« sagde han og henviste til, at Mads Mensah står forrest, hvis han bliver sin skade kvit og kan spille igen.

Nu venter Ungarn i ottendedelsfinalen.

»Dem skal vi også slå, selvom det havde været en lidt mere overkommelig opgave, hvis det havde været Chile,« konstaterede Kirkeløkke med adresse til, at det så ud til, at Chile ville den næste modstander, indtil Hviderusland overraskende besejrede ungarerne.

Lasse Svan så kampen udefra. Han var imponeret af Kirkeløkke.

»Han leverer en meget flot indsats med 7 ud 7, men det kan man jo ikke høre på ham bagefter. En meget afdæmpet ung mand, men han spillede en flot kamp.«

Michael Damgaard sørgede i alt for 6 danske scoringer, heraf fem i løbet af de 11 første minutter. Han erkendte, at det niveauet ikke havde helt stabilt i løbet af kampen.

»Det var svingende i dag. Vi skulle lige i gang, men det sidste kvarter rykker vi sammen i bussen. Når vi får slevtillid, så er det rigtigt godt. Jeg føler at jeg er fint inde i turnering, så jeg er rigtigt godt tilfreds.

»Ungarn er en stærk modstander så tidligt, men det ændrer ikke på at vores mål er en semifinale, og at vi har et rigtigt stærkt hold.«

Jesper Nøddesbo fik meget spilletid på stregen, og han sørgede for otte danske mål.

Jeg er meget tilfreds. Vi skåner nogle spillere, og så er det os andre, der ikke har spillet så meget, der spiller i dag. Vi kæmper lidt for at finde rytmen, og de scorer mange mål. Vi spiller i nogle nye konstellationer, jeg har ikke stået så meget derinde i midterforsvaret. Men alt i alt er jeg tilfreds.«