KØB PLUS!

Kim A: Derfor valgte jeg KIF KBH

Den svenske højre back er netop blevet præsenteret som ny nøglespiller i KIF København.

Den svenske landsholdsstjerne Kim Andersson bliver en af de helt store profiler i den hjemlige håndboldliga i den kommende sæson. Den to meter høje højre back er netop blevet præsenteret som KIF København-spiller, og han er af flere eksperter udpeget som profilen, der kan hive det nye hold op over de hjemlige konkurrenter og give dem et præg af international klasse.

Andersson forklarede ved dagens pressemøde, at klubskiftet er kommet i stand efter personlig kontakt mellem ham og den danske verdensklassemålmand Kasper Hvidt.

- Kasper Hvidt ringede til mig og fortalte mig om det her, og jeg syntes, at det lød spændende, siger Andersson, der havde en aftale med AG København, inden klubbens pengetank løb tør, og man valgte at erklære sig konkurs.

Men han er ikke bange for at hoppe ombord i et nyt dansk projekt med store ambitioner af den grund.

- Efter at have talt med Jens Boesen (KIF Københavns direktør, red.) et par gange var jeg ikke tvivl om, at det var det jeg ville. Efter at have været syv år i tysk håndbold, var det tid til at prøve noget nyt, og jeg ville gerne til Danmark. Jeg glæder mig rigtigt meget til at være med til at bygge noget op, og samtidig er det vigtigt for mig, at familien kan have et liv ved siden af, og at mine børn kan vokse op nær venner og familie, siger Andersson, der tror så meget på projektet, at han ville have tegnet en femårs-kontrakt, hvis det havde været muligt, men i Danmark må man maksimalt tegne treårige kontrakter, så det har han gjort.

Andersson har købt hus i Wallander-byen Ystad på den skånske sydkyst, men han kommer selv til at have adresse i Danmark. Det er dog endnu ikke afklaret, om han kommer til at bo i Kolding eller i København, hvor de tidligere AGK-stjerner også bor.

Kim Andersson har senest spillet i THW Kiel, hvor han var med til at vinde Champions League i sidste sæson. Siden vandt han også olympisk sølv i London med Sverige. I år må han nøjes med at spille EHF Cup med det nye danske hold, der reelt er det tidligere jyske storhold KIF Kolding forstærket med profiler fra det konkursramte AG København - i form af Joachim Boldsen, Lars Jørgensen og Kasper Hvidt.

Ved pressemødet blev TRE-FOR, der er et energiselskab fra det jyske Trekantsområde, præsenteret som ny hovedsponsor for KIF København.