KØB PLUS!

KIFs russiske mareridt

Træner Peter Bredsdorff-Larsen kan ikke forestille sig et værre Europa Cup-rejsemål end russiske Perm, hvor KIF spiller i weekenden.

- Det er sidste stop i Rusland, inden der ikke er noget tilbage.

Sådan beskriver træneren for KIF Kolding København, Peter Bredsdorff-Larsen, den russiske by Perm, hvor hans håndboldhold søndag skal spille den første af to kampe i EHF Cuppen, der gælder adgang til turneringens nye gruppespil.

Helt rigtigt er det nu ikke. For Rusland fortsætter på den anden side af Ural-bjergene, hvor millionbyen Perm ligger. Men helt forkert er det heller ikke. For Europa stopper her og går over i Asien.

Med omkring 2.830 kilometer i luftlinje fra Kolding til Perm er der under alle omstændigheder tale om en lang rejse for at spille 60 minutters håndbold. Og Peter Bredsdorff-Larsen pakker da også udfordringen ind i sort humor for at få den til at glide ned.

- Hvis man skulle sætte sig ned og for sjov lave den værst tænkelige Europa Cup-tur, så tror jeg faktisk, vi er røget på den nu. Jeg kan ikke rigtig komme på noget, jeg kunne putte oven i, som ville gøre det væsentligt ringere, siger KIF-træneren med et smil på læben.

Det danske mandskabs tur begynder fredag klokken 18 i Kolding, hvor bussen afgår mod København.

- Derfra flyver vi til Moskva, hvor vi lander hen under morgenstunden ved fem-tiden. Her skal vi skifte lufthavn. Og det er ikke noget, man bare lige gør i Moskva, siger Peter Bredsdorff-Larsen, der kan regne med, at han og holdet er fremme i Perm lørdag klokken 13.30 lokal tid.

- Der er fire timers tidsforskel, og jeg ville ikke kunne pege på noget, der kunne gøres ringere rent turmæssigt, siger KIF-træneren.

Det siger sig selv, at alene den lange rejse vil sætte sit præg på spillerne op til kampen på søndag, og Peter Bredsdorff-Larsen må oven i købet undvære Lukas Karlsson og den rutinerede forsvarsekspert Joachim Boldsen. Sidstnævnte blev ankelskadet mod BSV.

Men selv uden Karlsson og Boldsen sætter Peter Bredsdorff-Larsen næsen op efter en plads i EHF Cuppens gruppespil.

- Perms hold er store sko- og trøjestørrelser, som vi kender fra Rusland. Men de spillere, der tager med, de skal kunne klare det. Det er ikke sikkert, vi gør det i kamp ét. Men så skal vi kunne klare det på hjemmebane, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

Han vil i øvrigt ikke fremstå negativ, selv om han ikke ligefrem begejstres ved udsigten til en rejse til Europas østligste forpost.

- Vi piber ikke. Der er to gode nyheder. Den ene er, at det er den eneste udebanetur, vi kommer på i det her efterår i europæisk sammenhæng. Og det bliver hyggeligt med en rigtig Europa Cup-tur med det her nye hold. Den anden nyhed er, at jeg godt tør sige, at vi går videre til gruppespillet. Det bør vi gøre.

Der er returkamp mod russerne om en uge i Kolding.

Læs også: