KØB PLUS!

KIF-træner drømmer om Landin-duel

Torsdag trækker EHF lod til EHC Cup'ens gruppespil, hvor KIF Kolding København og Team Tvis Holstebro er med blandt de 16 hold.

Der er lagt op til et benhårdt og krævende forår for de to danske herrehold i den nyskabte EHF Cup, hvor de sidste 16 hold skal ud i et gruppespil i fire puljer med hver fire hold.

I direkte forlængelse af VM i Spanien begynder både Håndboldliga og europæiske kampe, og der bliver nok at se til for spillerne fra KIF Kolding København og Team Tvis Holstebro.

- Det er det vildeste, et dansk hold har prøvet. Vi skal spille seks gruppekampe på det, der svarer til syv uger oven i ligaen. Vi spiller testimonialkamp for Kim Andersson i Kiel den 3. februar, og så kører det los med weekendkampe og midtugekampe. Det bliver fuld gas, siger KIF-træner Peter Bredsdorff-Larsen.

- Hvis vi er heldige og dygtige, kan vi nå op på 30 kampe fra 3. februar. Der er det kuriøse i det, at hvis tingene går, som vi håber, og vi når langt både i danmarksturnering og Europa Cup, vil vi kunne præsentere flere kampe i Kolding, end vi kunne sidste år, selv om vi nu skal dele vores kampe med Brøndby. Lidt sjovt for det her projekt, som godt kunne få på puklen for, at vi ikke spiller nok kampe i Kolding, siger KIF-træneren.

Lodtrækningen til de fire puljer tager hensyn til, at hold fra samme land ikke må møde hinanden, og da der stadig er tre tyske hold tilbage i turneringen, kan det blive svært for de to danske hold helt at undgå modstand fra verdens bedste liga.

Det ønsker Peter Bredsdorff-Larsen dog heller ikke. Faktisk tværtimod. En ønskelodtrækning for ham ville være at komme i pulje med det øjeblikkelige tophold fra bundesligaen, Rhein-Neckar Löwen, der har Niklas Landin som målmand.

- Jeg ville da sætte stor pris på, hvis vi kunne få Niklas Landin til Danmark. Det kunne være en fantastisk kamp at præsentere i Danmark. Og kan vi så få to hold, vi kan slå og dermed sikre os, at vi går videre uden at kunne møde Rhein-Neckar Löwen i kvartfinalen bagefter, kan man da se nogle perspektiver i det, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

Hos Team Tvis har cheftræner Klavs Bruun Jørgensen også ønsker til lodtrækningen. Og de indbefatter ikke dueller med Landin. Og heller ikke andre af de tyske deltagere, Magdeburg og Frisch auf Göppingen. Men Elverum fra Norge, Eskildstuna Guif fra Sverige og franske Nantes køber Klavs Bruun Jørgensen gerne.

- I en sådan pulje ville vi kunne gå efter førstepladsen. Omvendt kan vi risikere at havne i en mindre attraktiv pulje med lutter østeuropæiske hold, lige som vi kan rende ind i stærke hold fra Tyskland og Polen. Så det bliver særdeles spændende at se, hvad lodtrækningen byder os, siger Klavs Bruun Jørgensen til Team Tvis' hjemmeside.

Her er de fire seedningslag til torsdagens lodtrækning til fire puljer, hvor to hold går videre fra hver gruppe:

Pot 1:

Frisch Auf Göppingen/Tyskland
Elverum Handball Herrer/Norge
Besiktas JK/Tyrkiet
TATRAN Prešov/Slovakiet

Pot 2:

Team Tvis Holstebro/Danmark
RK Cimos Koper/Slovenien
HC Motor Zaporozhye/Ukraine
Stiinta Muncipal Dedeman Bacau/Rumænien

Pot 3:

Orlen Wisła Płock/Polen
Rhein-Neckar Löwen/Tyskland
Eskilstuna Guif/Sverige
SC Magdeburg/Tyskland

Pot 4:

Naturhouse La Rioja/Spanien
HBC Nantes/Frankrig
KIF Kolding Kbh./Danmark
RK Maribor Branik/Slovenien

Læs også: