Skanderborg førte med tre mål ved pausen, men KIF Kolding København kom tilbage og hentede tiltrængt ligasejr.

Skanderborg. Kriseramte KIF Kolding København kan for en stund løfte hovedet efter en positiv oplevelse.

Efter to nederlag i træk og i alt syv nederlag efter bare 13 ligarunder vandt det profilerede hold med 25-19 på udebane over Skanderborg.

KIF var ellers på vej mod endnu en skuffelse, men i kraft af god anden halvleg sejrede favoritten.

Det betyder, at holdet igen befinder sig blandt de otte øverste i 888 Ligaen, som fortsætter til slutspillet senere på sæsonen. Den ambitiøse klub indtager ottendepladsen med 13 point for 14 kampe.

KIF fik en dårlig start på lørdagens udekamp. Skanderborg skulle bruge mindre end otte minutter på at slå det første hul på tre mål, og efter 25 minutter spil var hjemmeholdet i front med 11-6.

Derpå ramte KIF en stime på tre scoringer i træk, men Skanderborg kunne holde pause med en føring på 12-9.

KIF kom bedre ud til anden halvleg, og det resulterede efter syv minutter i fuld balance på måltavlen ved 13-13.

Nu var favoritten i gear og med blandt andet en godt skydende højreback i Konstantin Igropulo bragte KIF sig foran med tre mål, første gang ved 18-15. Igropulo scorede i alt ni mål.

Skanderborg havde intet modtræk i slutfasen, og i stedet blev det en på papiret komfortabel sejr til KIF på seks overskydende mål.

Samtidig tog topholdet Aalborg yderligere to point efter en hjemmesejr på 28-26 over Sønderjyske.

Dermed topper nordjyderne rækken med 22 point for 14 kampe ligesom Bjerringbro-Silkeborg, der tidligere lørdag slog bundproppen Randers med 31-28.

I de sene kampe lørdag vandt TTH Holstebro først 25-22 over Århus Håndbold, og siden sejrede Mors-Thy med 25-24 over GOG.