Arvefjenden Skjern slået i dramatisk opgør med diskvalifikation af Kim Andersson.

KIF Kolding København forsvarede håndboldligaens førsteplads ved at vinde topkampen mod Skjern med 24-19 (14-6).

Det blev en mærkelig kamp, hvor topholdet fra KIF totalt dominerede første halvleg, men kom i vanskeligheder efter pausen, hvor Skjern nåede op at være kun tre mål bagud.

Nærmere kom de dog aldrig.

Vestjyderne, der havde valgt Boxen i Herning som hjemmebane og lokket 7.500 tilskuere til begivenheden, fulgte før pausen med til 8-6. det var stillingen efter 17 minutters spil, og i resten af halvlegen lykkedes det slet ikke for Skjern at score, mens KIF scorede seks gange.

Det var ikke mindst et forsvarsspil med internationalt snit, i den periode, som KIF diskede op med. Og bag forsvaret optrådte Kasper Hvidt i allerhøjeste klasse, og så hører han til den absolutte verdenselite.

Og i den anden ende optrådte Bo Spellerberg i denne flotte halvleg med en autoritet og en skudkraft, så selv landstræner Ulrik Wilbek ikke kan være i tvivl om, at Spellerberg er Danmarks bedste playmaker og simpelthen skal med til EM. Skulderen fejler i hvert fald ikke noget mere.

I pausen var der tilsyneladende blevet talt med meget store bogstaver i Skjerns omklædningsrum. det var i hvert fald et vestjysk mandskab med større energi og spillelyst, der kom på banen efter pausen.

Tim Winkler kom tilbage i målet med flotte redninger, og pludselig var vestjyderne oppe på 12-16 og senere 14-17, da dramatikken kulminerede.

KIF´s svenske verdensstjerne, Kim Andersson, ramte med en hånd Claus Møller Jakobsen i ansigtet, og det betød korrekt diskvalifikation til svenskeren.

Så lugtede Skjern for alvor blod, men KIF vandt undertalsperioden med 1-0 og satte en foreløbig stopper for nedturen.

KIF Kolding København fik igen lukket af og spillede derefter en trods alt sikker sejr hjem. Topscorer for Skjern blev Claus Møller Jakobsen og Kasper Søndergaard med hver fire mål, mens Bo Spellerberg scorede otte gange for vinderne.