KIF Kolding København var voldsomt på hælene i første halvleg mod Mors-Thy i aftenens ligakamp, men det lykkedes i sidste ende storfavoritterne at hive sejren hjem med 30-24.

Om hjemmeholdet havde undervurderet de nordjyske gæster, eller Kolding-mandskabets tanker allerede var henne ved lørdagens topopgør mod Skjern i Boxen, det skal være usagt. Faktum er i hvert fald, at KIF Kolding København spillemæssigt leverede langt under niveau, ligesom de mentalt tydeligvis ikke var helt oppe i gear i kampen i Brøndby Hallen.

Godt nok kom hjemmeholdet foran 4-1, men efter en timeout af Mors' træner Jan Paulsen fik udeholdet vendt kampen og var i teten resten af første halvleg. Specielt takket være store redninger af målmand Søren Pedersen og en skarp Marcus Mørk i angrebet, som hamrede boldene ind efter behag.

Modsat kørte det slet ikke for KIF Kolding Københavns store profiler. Blandt andet gik der lette bolde ind bag Kasper Hvidt - bolde, som den rutinerede keeper normalt tager med den største selvfølgelighed. Mors-Thy var derfor i front med 13-10 ved pausen.

Fra anden halvlegs start fandt KIF Kolding København - måske efter en lille opsang fra træner Peter Bredsdorff-Larsen - så bedre takter frem i spillet. Koncentrationen blev hævet over hele linjen, og Kasper Hvidt begyndte at redde bolde inde i målet.

Derfor fik hjemmeholdet hurtigt kontakt, og midtvejs i anden halvleg virkede det blot til at være et spørgsmål om, hvor stor sejren skulle blive. Den blev altså på 30-24, og dermed holder KIF Kolding København fast i førstepladsen inden lørdagens topopgør mod Skjern i Boxen i Herning.

De to point glædede naturligvis målmand Kasper Hvidt, der ellers var meget skuffet over sit holds præstation i første halvleg.

- Vi spiller langt hurtigere i anden halvleg i alle facetter af spillet, og det hjalp på vores spil. Vi var meget meget sløve i første halvleg. Det var en præstation langt under det niveau, vi kan være bekendt, siger Kasper Hvidt til TV2 Sport.

Og det synspunkt bakker holdkammerat Kasper Irming op om.

- Vi er ikke særligt tilfredse med første halvleg. Vi aftaler i pausen, at vi skal gå ud og give de sidste 20 procent, som vi manglede, siger Irming, som anerkendte, at KIF Kolding København ikke var klar fra kampens start.

- Nej, det virkede ikke sådan. Det virkede som om, vi troede, vi kunne slå dem med 80 procent. Men vi skal levere 100 procent hver gang, også mod Mors-Thy, siger han til TV2 Sport.