JYSK Arena åbnet med fornem opvisning af BSV, der vandt 28-18 over KIF Kolding København

KIF Kolding København entrede den ombyggede JYSK Arena i Silkeborg som ubesejret tophold.

De tog derfra med bøjede hoveder og totalt udspillet af et BSV-hold, der spillede det bedste i lange tider og samtidig blev båret frem af et begejstret publikum, mens KIF-indsatsen var under lavmålet.

28-18 (13-9) vandt BSV over et KIF Kolding København hold, der blev totalt smadret efter pausen. Dermed overtog BSV ligaens førsteplads BSV-træner Carsten Albrektsen sagde før topkampen, at han helst ikke ville mandsopdække KIF-topscorer Kim Andersson.

Trænerens ord holdt dog aldrig vand. Landsholdsspiller Rasmus Lauge havde fået opgaven at gå meget langt frem til den store svensker, og for øjnene af landstræner Ulrik Wilbek løste Lauge denne opgave til et rent 12-tal.

For anden kamp i træk fik svenskeren kun scoret på straffekast i de første 30 minutter, så BSV havde bestemt taget ved lære af Team Tvis Holstebro, der i lørdags havde succes med den samme forsvarstaktik.

Uden Lukas Karlsson, som sad helt udenfor, og Bo Spellerberg, der var klædt om i spilletøj, startede topholdet med Joachim Boldsen som playmaker, og den opgave løste Boldsen udmærket.

Men efter en fin start kneb det alvorligt for KIF at spille sig igennem et BSV-forsvar, der virkelig stod stærkt og gjorde det svært i det hele taget at afslutte. Og når koldingenserne endelig fik afsluttet stod Jannick Green stærkt i målet.

BSV havde samtidig stor succes med deres afslutninger fra fløjene. Såvel Casper Ulrich Mortensen som Dennis Kirkegaard var særdeles sikre fra vinklerne og havde helt taget på Kasper Hvidt, som flere gange blev groft svigtet af sit forsvar, men heller ikke havde nogen stor aften i den ny og meget imponerende JYSK Arena.

Chris Jørgensen har flere gange tidligere fældet et Kolding-hold, og selv om han er skiftet fra Nordsjælland til BSV, har han bestemt ikke glemt, hvordan han skal gøre.

KIF-forsvaret fik i hvert fald aldrig fat i den boldbegavede playmaker, som også sluttede de første 30 minutter med scoringer til 13-9.

KIF-træner Peter Bredsdorff Larsen følte sig otte minutter efter pausen pisket til at sende Bo Spellerberg på banen. Lige efter måtte Joachim Boldsen trække sig, da han vred slemt om på den ene ankel. Men på det tidspunkt var kampen for længst afgjort til fordel for et velspillende hjemmehold, mens KIF Kolding Københavns indsats kun kan betegnes som pinlig.

Chris Jørgensen var topscorer for de suveræne vindere med 10 mål - seks på straffekast, mens Lasse Boesen scorede seks gange for KIF.