KØB PLUS!

KIF Kbh-stjerne: Alkoholiker-forældre

Kim Andersson beretter for første gang om, hvorfor han på toppen af sin karriere valgte at stoppe på det svenske håndboldlandshold.

Ved de Olympiske Lege i sommer vandt det svenske herrelandshold i håndbold sølv. Et af holdets store profiler var KIF Kolding Københavns Kim Andersson. Men da legene var ovre, valgte den 30-årige bagspiller noget overraskende at stoppe på landsholdet.

I Aftonbladet afslører Kim Andersson onsdag, at han er opvokset i en familie med stor hang til alkohol, og at det i dag har fået ham til at prioritere sin familie og børn frem for sporten. 

- Mine børn skal aldrig opleve, hvad jeg har været igennem, siger Kim Andersson til Aftonbladet of fortsætter:

- Jeg ligger ikke søvnløs over, hvad der skete. Men jeg bliver vred, når jeg tænker på det. Jeg har en kort lunte, så der går typisk ti minutter, hvor jeg synes, alle er er dumme.

Han fortæller desuden, hvordan han brugte sporten til at flygte fra alt postyret i hjemmet, og at han i dag har minimal kontakt til forældrene.

- Det er en rygsæk, som jeg altid vil bære med mig. Det har gjort mig stærkere, og jeg har en stor respekt for tingene. Jeg har så stor respekt for alkohol, fordi det har påvirket mit liv negativt. Men jeg kan selvfølgelig drikke en øl nu og da, siger Kim Andersson.

Han udelukker dog ikke et comeback til landsholdet en dag.